İSTANBUL (CİHAN)- Devrimci Karargah davasında sanık Sosyolist Demokrasi Partisi (SDP) Başkanı Rıdvan Turan, iddianameyi fantastik olarak niteledi. Turan, buna gerekçe olarak sanık eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’yı ima ederek, “Avcı av haline düşmüş ve avlarıyla aynı sırada oturuyor.” dedi.
    İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20’si tutuklu 57 sanığın yargılandığı Devrimci Karargah davasının duruşması sanık savunmalarıyla devam ediyor. Tutuklu sanık SDP Başkanı Rıdvan Turan, savunmasını yaptı. Savunmasında partisinin kuruluşundan ve görüşlerinden bahseden Turan’ı mahkeme başkanı uyardı. Başkan, “Biz burada partiyi yargılamıyoruz. Sanık yargılıyoruz. Partinizin tarihçesini, işleyişini anlatmanıza gerek yok.” ikazında bulundu.
    İddianamenin tutarsız olduğunu savunan sanık Turan, “Bu iddianame delile dayalı bir iddianame değil, fantastik bir iddianamedir. Avcı şu an av haline düşmüş ve avlarıyla aynı sıralarda oturuyor. Bu da iddianamenin fantastik bir iddianame olduğunun kanıtıdır.” dedi.
    Turan’dan sonra söz alan SDP Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay ise, adını basından öğrendiği bir örgütün üyesi olmak suçundan cezaevinde yattığını savundu. Kubilay, “Türkiye bu davalar yüzünden tekrar 90’ların başına döndürülmemelidir.” diye konuştu.

CİHAN