Denizli Polisevi'ndeki yemekli törende Şehit Piyade Er Muhammet Özbek’in babası Ramazan Özbek ve Gazi Jandarma Uzman Çavuş İlyas Acar’a Devlet Övünç Madalyaları verildi.

Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap, Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar, Denizli Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Emin Öztürk, şehit yakınları, gaziler ve daire müdürleri katıldı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir törende yaptığı konuşmada şehitlerimizin birlik ve dirliğimizin, devletimizin varlığının güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşayacağını söyledi. En güç şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerimizin birer onur abidemiz olduğunu vurgulayan Vali Demir, “Atalarımızın emaneti olan yurt topraklarını sonsuza değin koruyacak, çağdaşlaşma çabalarını sürdürecek, laik ve demokratik Cumhuriyet'i yeni eserlerle daha da yücelterek, geleceğe taşıyacağız. Bu, gururumuz ve kıvanç kaynağımız şehitlerimizle kahraman gazilerimize borcumuzu ödeyebilmenin tek yoludur. Vatan ve ulus sevgisi ile cesaret, feragat ve fedakârlık gibi yüce duyguları aşılayarak yetiştirdiği evladını yine yüce değerler uğruna feda eden anneler ve babalar, Hayatın en güzel çağında büyük bir sevgiyle bağlanıp, hiç ayrılmamak üzere söz verdiği hayat arkadaşından terörün hain saldırısı ile ayrılmak zorunda kalan şehit eşleri, Babanın şefkat ve ilgisinden yoksun kaldığı için en mutlu anlarında dahi içinde daima bir burukluk taşıyan şehit çocukları; Sizlerin acılarını yürekten paylaşıyoruz. Yokluğunuz yokluğumuz, acılarınız ve sıkıntılarınız acılarımız ve sıkıntılarımızdır” dedi.

Şehitlerimizden geriye kalan ailelerin kendilerine birer emanet olduklarına dikkat çeken Vali Abdülkadir Demir, “Bu vesileyle her zaman ve her yerde yanınızda olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Sizler için yapılan her şeyin az olduğu bilincinden hareketle yeri doldurulamaz şehitlerimizin gönüllerde yer eden yüce hatıralarının, daima saygıyla ve övgüyle anılacağını bilmenizi isterim” diye konuştu.

2011 yılı Nisan ayında Resmi Gazete’de yayınlanarak, yürürlüğe giren yönetmelik gereğince Valiliğimiz bünyesinde gazi ve şehitlerimizin her türlü sıkıntısına çözüm üretmek üzere kurulan “Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü”nün 2012 yılının Ocak ayında faaliyetlerine başladığını sözlerine ekleyen Vali Demir, “Bundan böyle sizlere ait tüm iş ve işlemlerin takibi bu şube müdürlüğünden yapılacak. Sizler en değerli varlıklarınızı ‘Vatan Sağ olsun’ diyerek şehitlik mertebesine uğurlarken, bizleri bir evlat, bir baba, bir kardeş gibi kabul ederek varlığınızla yüceldiğimizi biliniz. Şahsım ve tüm Denizli halkı adına, asil kanlarını vatan uğruna akıtan şehitlerimizi rahmetle anarken, şehitlerimizin bize emaneti olan siz değerli yakınlarına, kahraman gazilerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim” dedi.

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül tarafından tevdi edilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları 2010 yılında Şırnak’da şehit olan Piyade Er Muhammet Özbek’in babası Ramazan Özbek ve 2008 yılında Hakkari’de mayın patlaması sonucu yaralanan ve 6. Dereceden Malul Gazi olan Jandarma Uzman Çavuş İlyas Acar’a Sayın Cumhurbaşkanımız adına Vali Abdülkadir Demir tarafından verildi.