Aydın’da Ocak 2009’da kaybolan bir devlet memurunun geride bıraktığı iki çocuğunun annesinden peşin ödediği maaş ve ikramiyeyi geri isteyen devlet, 5 yıldır ne ölüsü ne de dirisi bulunamayan memurun eşini ve çocuklarını çaresiz bıraktı. 
Ölüsü ya da dirisi bulunamadığı için 5 yıldır 2 çocuğu ile yardımlarla ayakta kalmaya ve iki çocuğunu okutmaya çalışan Derya Yağcı, “Yaşadığım üzüntüyü tarif edemem. Eşim devlet memuruydu, kaybolunca son ödediği maaş ve ikramiyeyi devlet geri istedi ödedik ama 5 yıldır kimse bizim nasıl geçindiğimizi sormuyor. Devletin bulamadığını biz nasıl bulalım. Hem eş acısı hem de kimsesiz kalmışlığın acısını yaşıyoruz” dedi. 
Aydın’da 19 Ocak 2009 günü işe gitmek için evden ayrılan ve bir daha geri dönmeyen Halil Yağcı’dan 5 yıldır haber alamayan yakınları güvenlik güçlerinden yardım istedi. Acıları bir yana biri ilkokul diğeri lisede okuyan 2 çocuğu ile ortada kalan Derya Yağcı, yetkililere sitem ederek devlet memuru olan eşi ortadan kaybolunca devletin adeta kendilerini de sildiğini belirtti.

“SON MAAŞI GERİ İSTEYEN DEVLET 5 YILDIR AİLEYİ ARAYIP SORMADI”

Psikolojik rahatsızlığı bulunan eşi devlet memuru olarak çalışırken bir anda ortadan kaybolduğunu ve 5 yıldır ne ölüsüne ne de dirisine rastlanmadığını belirten Derya Yağcı, “Dile kolay 5 yıl geride kaldı, çalmadık kapı gitmedik yer bırakmadık. 5 yıldır arıyoruz eşimin ne ölüsüne ne de dirisine rastlayamadık. Polisten biz yardım beklerken polis zaman zaman bize soruyor bir gelişme var mı diye. İnanın kahroluyorum. Ben devletten beklerken devletin polisi benden medet bekliyor. İki çocuğumla ortada kaldım. Devlet memurlarına peşin maaş ödendiği için eşimin son aldığı maaş ve ikramiyenin bir bölümü bizden geir istendi. Eşimin arkadaşlarının da desteği ile son maaş ve ikramiyesinden geri istenen kısmı devlete iade ettik. Ancak bir çalışan eşi olarak 2 çocuğumla benim 5 yıldır nasıl geçindiğimi yetkililer merak ediyor mu bilemiyorum. Eşim yaşıyorsa bu kış gününde nasıl yaşıyor bilemiyorum. Ne olur devlet ölüsünü ya da dirisini bulsun da her gün ölüp ölüp dirilmekten kurtulalım. Sürekli burnumun direği sızlıyor” diyerek yetkililerden yardım istedi.
Babalarını çok özlediklerini ve 5 yıldır babalarının akıbeti hakkında bir şey bilemediklerini belirten Halil Yağcı’nın çocukları da yetkililerden yardım beklerken baba Fethi Yağcı, perişan olduklarını ve oğlunun bulunmasını istedi. Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a kadar yardım istemedik yer bırakmadıklarını hatta kayıp programlarına bile katıldıklarını belirten Fethi Yağcı, “Ümitlerimiz tükenmek üzere öldüyse öldü desinler rahmetini okuyalım, diri ise de yaşıyor desinler kulakları çınlasın diyelim. Bu acı bizi perişan etti” diye konuştu.