Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Osman Acar, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesinde yatak kapasitesi 732’ye çıkarıldı. 
Burdur, Afyonkarahisar, Aydın, Muğla, Isparta, Uşak gibi çevre illerin yanı sıra Denizli ve ilçelerden gelen hastalara birçok branşta hizmet sunan Denizli Devlet Hastanesinde 711 olan yatak kapasitesi 732’ye çıkarıldı. Devlet hastanesinin birçok branşla hizmet verdiğini belirterek yatak kapasitesini 21 yatak artırdıklarını ifade etti. Acar, bu hastanenin dahili, cerrahi ve yan dallar olmak üzere birçok branşta hizmet verdiğini belirterek şöyle konuştu: "Dolayısıyla hastanemize Denizli genelinden olduğu kadar çevre illerden de birçok hasta başvurmaktadır. Denizli Devlet Hastanemizde toplam yatak doluluk oranı 2012 yılında yüzde 88,49’dan 2013 yılında yüzde 95,37’lere yükseldi. 2014 yılı ilk dört aylık dönemde toplam yatak doluluk oranımız yüzde 103,77’lere ulaşmış durumda. Her geçen gün artarak devam eden bir talep var bu hastanemize.” 
Acar, sağlık tesislerini ziyareti sırasında, Denizli Devlet Hastanesinin yataklı servislerinde yatan hastalar için yatakların sürekli dolu olması, boş yatak bulmada zorlanılması sıkıntıları yaşandığını tespit ettiklerini, bu yatak sıkıntısını gidermek için servislerdeki bazı bölümlerin hasta odasına çevrilmesi planı yaptıklarını söyledi. Bazı servislerdeki mutfakları hasta odalarına çevirmeyi ve böylelikle hastane yatak kapasitesini artırmayı düşündüklerini anlatan Acar, sözlerine şöyle devam etti: "Böylece bu konuda hastanemizde bir çalışma başlattık. Bazı servislerimizde bulunan mutfakları hasta odası yaparak KBB Servisinde 4 yatak, göğüs servisinde 2 yatak, Beyin Cerrahisi, Genel Cerrahi, Ortopedi, Üroloji ve Nöroloji servislerinde 3’er yatak olmak üzere toplam hasta yatağı sayımızı 21 artırmış olduk. Bu sayede Denizli Devlet Hastanemizin her geçen yıl artarak devam eden hasta talebini karşılamış ve yataklı servislerimizdeki yatak sıkıntısını gidermiş olduk.’’