7 Haziran seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış töreninde hizmete açılan 470 yataklı Nazilli Devlet Hastanesi'nde, hastalardan gelen talep üzerine hastane yönetimi tarafından tüm odalara Kur'an-ı Kerim ve kıble okları yerleştirildi.

Nazilli Devlet Hastanesi, Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Muhammed İkbal Yiğit, hastalardan gelen talep üzerine başlattığı uygulamadan dolayı hasta ve yakınlarının teşekkür ettiklerini ifade etti.

Yiğit şu şekilde konuştu: "Allah razı olsun bir iş adamı da bu hayırlı işe sponsor olup, 450 adet Kur'an-ı Kerim satın aldı. Hastalarımızın tedavi öncesi ve sonrası manevi ihtiyaçlarını bir nebze karşılamak için böyle bir uygulamayı başlatma gereği duyduk. Kur'an Kerimlerimizi her odada bulunan kişisel dolaplara yerleştirdikten sonra, odalara kıble okları da yaptırdık. Namaz kılmak isteyen hasta ve yakınlarının ve mescide inemeyenler için kendi odalarında ibadetlerini yapabilmelerinin yolunu açtık. Bu uygulamada sonrası hastalarımızdan olumlu tepkiler aldık. Tabii bazı kesimler, bu uygulamayı kötülemeye ve karalamaya çalıştılar. Buna benzer çevreler her zaman oluyor maalesef. Biz yaptığımız hizmetin sonuna kadar arkasında duracağız" dedi.

"OKUDUKÇA DUA EDİYORUZ"

Hastanede bir hastanın refakatçisi olarak kalan Ayşegül İnceoğlu, "Dolaplara konulan Kur'an-ı Kerim'i okudukça böyle bir hizmeti yapanlara dua ediyoruz. Biz hastalarımız için Kur'an okuyan bir toplumuz ve bu tür dini ihtiyaçlarımızın karşılanması gerekiyordu" diye konuştu.