Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İsa Dal ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Denizli 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen’i makamında ziyaret ettiler.
Tekstil Sektörünün gelecek vaat eden ayaklarından biri olan Teknik Tekstiller konusunun gündeme geldiği ziyarette, Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Teknik Tekstil konusunun kendilerini de ciddi ölçüde ilgilendirdiğini, askeri alanda yoğun olarak kullanılan tekstil malzemelerinin teknik işleyişinden de haberdar olduklarını belirtti. Hakbilen; ‘Teknik Tekstil bizim açımızdan bilhassa askeri kıyafetlerin üzerindeki analiz çalışmalarının bilgileriyle oldukça ilgimizi çekmiş durumda. Kullandığımız askeri kıyafetlerin daha kullanışlı olması içinde çeşitli araştırma ve çalışmalar yapmaktayız. Son zamanların en değerli madenlerinden biri olan bor ile ilgili de değişik çalışmalarımız var. Bor madeninin tekstile enjektesi ile ilgili bir araştırma yapıyoruz ve bu konu ile ilgili bir ekip kurduk’ dedi.  Bor madeninin Dünya rezervinin yüzde 72’sinin Türkiye de olduğunu belirten Hakbilen, bunun büyük bir lütuf olduğunun ve en çabuk şekilde her alanda kullanılan bu madenin değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Günümüzde kullanılan çelik yeleklerden, sağlık sektörüne, gıdadan rehabilitasyona kadar birçok alanda kullanılan bor, geleceğin habercisi olan doğal yeraltı zenginliklerimizden biri.
Tuğgeneral Hakbilen ziyarette ayrıca ülkemizde akademik çalışan devlet adamlarının ticari alanlara çıkarak da çeşitli inceleme ve araştırmalarını gün yüzüne çıkarmaları gerektiğini söyledi. Bor madenin insan vücuduna olan faydasının Avrupa Birliği tarafından çok iyi bilindiği belirten Hakbilen,’ Bu konuda Ülke olarak daha hızlı hareket ederek gerekli yatırımları yapmalıyız. Her Türk vatandaşı Ülkesine hizmet adına, geleceğin en önemli madenlerinden olan bor ile ilgili çalışmalar ve yatırımlar yapmalıdır. Bor madeninin Tekstile enjekte edilmesiyle de biyolojik faydasını insan vücuduna aktarmaya başlamış olacağız’ dedi. Konu ile ilgili olarak Detgis Başkanı İsa Dal, Teknik Tekstil denince artık akla ilk gelen Sivil Toplum Kuruluşu olduklarını ve ciddi araştırmalar yaparak bu konunun üzerinde yoğun olarak çalışacaklarını belirtti. Dal, ‘Artık kabuğumuzu kırma vakti geliyor, devir odaklanma devri, çalışmalarımızı bütün perspektiflerden bakarak değerlendirmeye çalışıyoruz, Teknik Tekstillerle ilgili 4 yıla yaklaşan çalışmalarımız mevcut. Bor madeni de artık göz ardı edilemeyecek bir potansiyel olarak önümüzde. Biz işimize konsantre olmuş durumdayız’ dedi.