Mahalle Halkı en büyüğü 4,2 olan 10’dan fazla deprem mahalleliyi tedirgin ediyor. Mahalle sakinleri diken üstünde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre; Denizli'de son deprem dün merkez üssü Pamukkale'nin Karahayıt Mahallesi olan, saat 11.33'de ve 3,1 büyüklüğünde meydana geldi.
Deprem, can ve mal kaybı yaşanmazken mahalle halkı tedirgin oldu. Çevre ilçelerin yanısıra  Denizli kent merkezinde de deprem hissedildi.

Öte yandan kentte, geçen salı günü meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem ardından 1.7- 4.2 arasında 46 sarsıntı kaydedildi. Denizli’de meydana gelen bu depremlerin birçoğunun merkez üssü olan Pamukkale’nin Develi Mahallesi sakinleri ise diken üstünde yaşıyor.
En büyüğü 3,6 olmak üzere 10’a yakın depremin yaşandığı bölgede herhangi bir hasar oluşmazken mahalle sakinleri günün her saati endişeli olduklarını dile getiriyor. Mahalle sakinlerinden Muhammet Öztürk, “Sadece mahallemizde değil çevremizde olan çok sayıda deprem var.
İl merkezindekiler sarsıntıları şiddetli hissediyor ama bizim bölgemizde durum çok farklı. Burası öğrendiğimize göre genç bir fay hattının üzerinde ve bu hat sürekli hareket ediyormuş. Şimdiye kadar bölgemizde çok sayıda fay hattı araştırması yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bölgemiz risk altında. Bunu tüm mahalleli olarak biliyoruz. Şimdilik ufak çaplı hasarları saymazsak bir sıkıntımız yok. Hepimiz diken üstündeyiz. Tedirginle bekliyoruz” dedi.