HABERDENİZLİ.COM

TBL'de yeni sezona tutuk başlayan Denizli temsilcisi 11 maçta alınan 6 mağlubiyetle beklentinin altında kaldıktan sonra antrenörlük görevine Zafer Aktaş'ın gelmesiyle gaza bastı.
Üst üste 5, son 8 maçta ise 7 galibiyet alan Merkezefendi Bld, ilk yarısını Play-Off barajının dışında tamamladığı ligde şampiyonluk yarışına ortak oldu.

ZİRVENİN 1 PUAN GERİSİNDE

 Ligde 20 maçta 12 galibiyete ulaşan Denizli Basket, liderlik koltuğundaki Samsunspor'un yalnız 1 galibiyet gerisinde. 

RAKİP AKHİSAR

Son 10 haftada tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselmek için şampiyonluk mücadelesi verecek Denizli ekibi, cumartesi günü kendi evinde yarıştaki en önemli rakiplerinden Akhisar Belediye'yi ağırlayacak.

Merkezedendi Belediyesi Denizli Basket Başkanı Veli Deveciler, ligde oynadıkları son 5 maçı kazandıklarını söyleyerek, "10 maçımız kaldı. Kazanmamız gereken 10 tane maç ve sonunda Denizli’nin Basketbol Süper Ligine yükselme başarısını tüm şehir birlikte kutlamak istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz ve inancımız var. Denizli’de basketbolun sevilmesini, gençlerimizin heyecanla sahiplendiği takımımızı Anadolu Efes, Fenerbahçe  Beşiktaş, Galatasaray maçlarında, tribünde desteklediği günleri görmek istiyoruz" dedi.

TÜM ŞEHİR KENETLENMELİ

Deveciler, "Bu kadar sıkıntının içinde hepimizin biraz sevinmeye ve gülmeye ihtiyacı var. Basketbol takımımız Denizli’ye bu keyfi yaşatmak istiyor. Çok çalışıyoruz. Her şey çok zor ama çok çalışıyoruz. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Böyle zamanlarda Denizli halkının kenetlenerek kazandığı başarıları biliyoruz. Aynısının Basketbol takımımız için de gösterilmesini rica ediyoruz" diye konuştu.

HER DENİZLİLİ İÇİN GÖREV ZAMANI

Başkan Veli Deveciler sözlerine şöyle devam etti. Deveciler, "Süper Lige çıkılması halinde bunun şehrimize pek çok getirisi olacaktır. Avrupa’nın en iyi Basketbol ligi olarak gösterilen Basketbol Süper Liginde  “Denizli” adının yazılması, onlarca tanıtım organizasyonu ile başarılamayacak kadar değerlidir. Denizli’yi seven, Basketbolu seven her Denizlili için görev zamanıdır. Bu hafta, Akhisar ile çok önemli bir maç oynayacağız. Akhisar haftalardır liderlik koltuğunda ve  başarılı bir takım. Çok heyecanlı, son saniyeye kadar mücadelenin süreceği bir maç olacak. Oyuncularımız ve teknik ekip sahada, biz de saha dışında elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.