Denizli Büyükşehir Belediyesi 2016-2017 Eylem Planı kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açıkladığı kentin dört bir yanında inşa edilecek 121 Dev Proje birer birer hayata geçmeye başlıyor.

Projeleri yakından takip eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Dev Proje kapsamında devam eden Çevre Yolu-Bozburun Köprülü Kavşağı’nda incelemede bulundu. Başkan Zolan’a Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, daire başkanları ve şube müdürleri eşlik etti. Çalışanlarla bir süre sohbet eden Başkan Zolan, söz konusu projenin Denizli ulaşımına çok olumlu katkılar sağlayacağını vurguladı. Denizli’nin 121 Dev Proje kapsamında yer alan yeni bir çevre yoluna kavuşacağını kaydeden Başkan Zolan, “Burası Ankara’yı İzmir’e bağlayan; Ankara yolundan gelenleri İzmir, Aydın, Nazilli ve Sarayköy’e ulaştıran bir çevre yolumuz” dedi.

Denizlimiz yeni bir çevre yolu kazanacak

Ankara-İzmir çevre yolunun başarılı bir şekilde tamamlandığını ancak bu çevre yolunun Denizli trafiğine daha fazla olumlu katkı sağlamasını istediklerini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Organize Sanayi Bölgesi ve Ankara asfaltından gelen vatandaşlarımız Üçgen Kavşağı’na uğramadan burada yapacağımız köprü ile Bozburun yoluna bağlanacak. Buradan da İzmir Bulvarı’ndan hal kavşağı bölgesine ulaşılacak.” Çevre Yolu-Bozburun Köprülü Kavşağı projesinin yanında Bozburun bölgesinden Üçler mevkiine ulaşan yolda da çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Zolan, “Kıvrımlı şekilde devam eden yolumuzu 50 metre genişleterek virajlardan kurtaracağız. Böylece Denizlimiz yeni bir çevre yolu kazanacak. Vatandaşlarımız daha güvenli ve konforlu bir seyahat imkanına kavuşmuş olacak. Hal Kavşağı’ndan Üçler, Adalet ve Yenişehir mahallelerimize kadar varan çok geniş bir bölge; şehir merkezine uğramadan bu çevre yolunu kullanarak Ankara Yolu’na konforlu bir şekilde ulaşabilecek” dedi.

Denizli trafiğine çok olumlu katkı sağlayacak

Projeyle şehir içi trafiğin rahatlayacağına dikkati çeken Başkan Zolan, “Vatandaşlarımız hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlamış olacak. Köprü inşaatı hızla devam ediyor. Kazıklar çakılmaya başlandı. 25 metre boyunda 66 kazık çakılıyor. İnşallah burası da Denizli’ye güzellikler getirecek. Denizli trafiğine çok olumlu katkı sağlayacak. Yeni çevre yolunun en önemli noktalarından olacak. Söz verdiğimiz gibi gece gündüz çalışıyoruz, milletimizin hizmetindeyiz. Allah’ım kazasız belasız tamamlamayı, vatandaşlarımızın güzel günlerde kullanmasını nasip etsin. Şimdiden şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.