Işıklı mahallesinde esnaflık yapan ve İki dönümlük tarlasında her sene karpuz yetiştirdiğini belirten Emrah Ay, "Yıllardır bu işi yapıyorum, ama hiç bu kadar büyük bir karpuz yetiştirmemiştim" dedi.

Karpuzlarının genelde 10 - 12 kiloya kadar büyüdüğünü belirten Ay “topraklarımız verimli olduğu için karpuz ve kavun güzel yetişiyor. Yetiştirdiğimiz karpuzlar 12 kiloya kadar büyüyordu bu yıl bir 21 diğer 19 kilo olmak üzere iki tane dev karpuz yetiştirdim” dedi.

Topraklarının çok verimli olması nedeniyle bu yıl 2 adet büyük karpuz yetiştirdiğini ifade eden Emrah Ay, "Karpuzların en küçüğü 7 – 8 kilo, en büyüğü ise 21 kilogramağırlığında. Kapuzlarımı yetiştirirken gübre ve hormon ilaçları da asla kullanmadım" dedi.

Gelecek yıl daha büyük karpuz yetiştirmek istediğini anlatan Ay, şunları kaydetti: "Bu sene yetiştirdiğim karpuzları tek başına kaldıramadığım için arkadaşlarımın yardımıyla kamyonete yükledim. Eğer karpuzlara devamlı gübre verseydim inanıyorum ki bu karpuzlar 25, 30 kiloyu geçerdi. Ama biz her şeyin hormonsuz yetiştirilmesinden yanayız"
Yetiştirdiği karpuzları Işlıklı mahallesinde işyerinin önünde sergileyen Emrah Ay Karpuzlarının kilosunu 1 liradan satıyor.