İlk etapta 140 adet bayat ekmek kutusunun hizmete girdiğini aktaran Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe halkına da destek çağrısında bulunarak, “Bu konuda desteğinizi bekliyoruz. Bayat ekmeklerinizi bu kutulara koyun. Burada toplanan bayat ekmekleri hayvan barınaklarına göndererek ekmeklerin israf olmasını engelleyelim” dedi. 

Pamukkale Belediyesi çevre duyarlılığı ve ülke ekonomisine katkı sağlamak adına geri dönüşüm noktasında çalışmalarına devam ediyor. Bu konuda Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in talimatıyla Haziran ayı başında dev bir adım atılarak ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilmek üzere dörtlü geri dönüşüm kutusu, çöp kutusu, çöp konteynerleri alınarak hizmete sunuldu. Hem çevrenin korunması hem de atıkların dönüşümüyle ekonomiye katkı sağlanması noktasında çalışmalara devam eden Pamukkale Belediyesi, ekmek israfına da savaş açtı. Bu kapsamda bölgede ilk olma özelliği taşıyan ‘Bayat Ekmek Kutusu’ yaptırılarak, ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirildi. Özellikle dörtlü geri dönüşüm kutularının yanına yerleştirilen bayat ekmek kutularıyla ekmek israfının da önlenmesi planlanıyor. 

“VATANDAŞ ÇOK BEĞENDİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bayat ekmek kutularının yerleştirildiği noktalarda incelemelerde bulundu. Dörtlü geri dönüşüm kutularının yanında yer alan bayat ekmek kutularıyla ilgili ise vatandaşlar ise olumlu tepkilerini dile getirdi. Ekmek israfı noktasında atılan en somut adımlardan birisi olarak bu uygulamayı gördüklerini belirten vatandaşlar, bayat ekmek kutuları noktasında Başkan Gürlesin’e teşekkür etti. 

“HALKIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Pamukkale Belediyesi olarak ekmek israfını önleme konusunda da çalışmalara imza attıklarının altını çizen Başkan Gürlesin, “Çevre sağlığı düzeni ve geri dönüşüm noktasına Pamukkale Belediyesi olarak büyük önem veriyoruz. Ekmek israfının önüne geçmek anlamında da bayat ekmek kutularımı projemizi önemsiyoruz. Büyük bir değer olan ekmeğin, nimetin israfının önüne geçilmesi noktasında önemli bir adım atmış olduk. İlk etapta 140 adet bayat ekmek kutusu ilçemizin çeşitli noktalarına yerleştirildi.  Bu sayede ekmeklerin çöpe gitmesini engelleyeceğiz. Burada toplanan bayat ekmekleri hayvan barınaklarına göndererek ekmeklerin israf olmasını engellemeyi planlıyoruz. Dinimiz, ‘Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz’ diye emir buyuruyor. Ekmek yenilmediyse, bayatladıysa buna çözüm üretmek anlamında bayat ekmek kutularımızı faaliyete geçirdik. Bu konuda halkımızdan destek istiyoruz. Vatandaşlarımız duyarlı davranmalarını ve bu bayat ekmek kutularını kullanmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.