Denizli'nin Büyükşehir olmasının ardından il genelinde hizmet vermeye başlayan DESKİ Genel Müdürlüğü, sayaç ayar laboratuarını modernize ederek yeniledi.

Denizli genelinde su sayaçlarının rutin muayeneleri ve halkın bu konudaki şikayetlerinin kısa sürede ve hatasız olarak çözümü için sayaç ayar laboratuarını modern ve teknolojik ekipmanlarla donatan Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Denizli Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından da sertifika alarak yenilenen laboratuarı hizmete soktu.

Daha önce Denizli Büyükşehir Belediye binasında hizmet veren laboratuar yenilenerek Büyükşehir Belediyesi DESKİ binasına taşındı.
Sayaçlar kontrol ediliyor, İçme suyu abonelerinde kullanılan mekanik, ön ödemeli ve uzaktan okumalı su sayaçlarının doğru çalışıp çalışmadığının hassas bir şekilde kontrol edildiği laboratuarda vatandaşlardan gelen şikayetli sayaçların da sökülerek kontrolünün Bilim Sanayi  ve Teknoloji  Denizli İl Müdürlüğü Ölçüler ve Ayarlar Şubesi teknik personeli nezaretinde yapıldığı ifade edildi.