Denizli Servergazi Mezunlar Derneği (SEMED) Başkanı Murat Tarakçı, dershanelerin problem değil, eğitim sistemini tamamlayıcı çözüm üreten kurumlar olduğunu ve kapatılmaması gerektiğini söyledi. Son günlerde ülke gündemini meşgul eden dershaneleri kapatma girişimini kaygıyla takip ettiklerini belirten Tarakçı, ''Dershaneler, kurulduğu günden itibaren ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan eğitime en güçlü desteği vermiş, çocuklarımızın, önlerindeki engelleri geçip hayallerindeki okullara girmelerine yardımcı olmuştur. Bu önemli kurumların kapatılma girişimi, hukuken sakıncalı olduğu gibi manen de Anadolu insanının vicdanını yaralamaktadır.'' dedi.

Türkiye’nin farklı coğrafyalarındaki okullarda aynı kalitede eğitim verilemediğini söyleyen Tarakçı, ''Doğu ile batı, taşra ile merkezî yerler arasında birçok imkan farklılıkları vardır. Her türlü olanağın olduğu, eğitim seviyesini ispatlamış büyük şehirlerdeki okullarımızda eğitim gören çocuklarımızla birçok imkansızlıklar içerisinde Anadolu'nun bir ilçesinde eğitim alan çocuklarımız, sınavlarda aynı sorulara muhatap olmakta ve böyle büyük bir adaletsizlik dershaneler, etüt merkezleri ve okuma salonlarının takviyesiyle ortadan kalkmaktadır. Şu anda hükümetimiz kanadında sorun olarak gösterilen dershaneler aslında sorun değil, eğitim sistemimizi tamamlayıcı, çözüm üreten kurumlardır.'' diye konuştu.

SEMED Başkanı Tarakçı, dershanelerin kapatılarak liselere ya da özel okullara dönüştürülmesinin, etüt merkezleri ve okuma salonları gibi sınavlara hazırlık kursları veren kurumlarında işlevselliğinin kaldırılmaya çalışılması şeklindeki bir girişim olduğunu iddia etti. Tarakçı, şunları söyledi: ''Öncelikle üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerimizin umutlarını ve özgüvenlerini kaybetmelerine sebep olacağı gibi okulların yetersizliğinden dolayı kaliteli eğitim alamayan yavrularımızın ve ailelerinin de hayal kırıklığına uğramalarına yol açacaktır. Bunun yanısıra bu kurumların kapatılmasıyla buralarda direkt ya da dolaylı yönden istihdam edilen yüz binlerce çalışan, işsizler kervanına katılmak zorunda kalacaktır. Ülkemiz adına hem psikolojik hem sosyal hem de ekonomik açıdan çok tehlikeli olan bu girişimin yeniden gözden geçirilmesi, öncelikle söz konusu kurumlara olan ihtiyacı ortaya çıkaran eğitim sistemindeki yetersizliklerin ve adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Dershaneler birer özel teşebbüstür. Anayasa'nın 48. maddesiyle özel teşebbüslerin çalışma hürriyetlern devlet garantisi altındadır.''