Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Denizli’de Tabakhane bölgesinde faaliyet gösteren dericilerin Denizli Deri İhtisas OSB’ye taşınmasına yönelik yürüttüğü, ‘Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı’ kapsamında projelerini tamamlayan iki proje sahibi taşınma işlemlerini gerçekleştirerek üretim aşamasına geçti. 
Denizli kent merkezinde, yaydığı kötü kokular ve çevre kirliliği nedeniyle yıllarca tartışma konusu olan Tabakhane bölgesindeki dericilerin taşınmasına yönelik GEKA’nın yürüttüğü, ‘Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı' kapsamında projelerini tamamlayan Hakan Bozbay Deri ve Kösele ile Ali İnceoğlu Deri Ve Tekstil Ürünleri Denizli Deri İhtisas OSB’ye taşındı. GEKA İzleme ve Değerlendirme Birimi uzmanlarının gerçekleştirdiği proje izleme ziyaretinde firma sahibi ve proje uygulayıcıları ile görüşülürken taşınan makine ve ekipmanlar yerinde görüldü. Program kapsamında desteklenen 8 firmanın 2 tanesinin taşınma işleminin gerçekleşmesiyle Denizli Deri İhtisas OSB’de üretim başlamış oldu.
Bir hafta içinde yeni tesiste üretimin başlaması için çalışmaların son hız devam ettiğini bildiren proje yararlanıcısı Ali İnceoğlu, GEKA’dan aldıkları destek sayesinde belli bir program çerçevesinde taşınma sürecini planlayarak hızlı hareket edebildiklerini söyledi.
Bir diğer proje yararlanıcısı ve firma sahibi Hakan Bozbay ise, bir taraftan taşınma işlemlerini tamamlarken bir taraftan da mevcut siparişleri için yeni tesisinde üretime başladığını bildirdi. GEKA’ya proje başvurusu yapmadan önce projeyi yürütme konusunda oldukça tereddüt ettiğini ifade eden Bozbay, “GEKA’nın destek programı olmadan Deri İhtisas OSB’ye taşınma sürecini gerçekleştirmek isteseydik bu bizim 4-5 yıllık zamanımızı alacaktı. Program sayesinde taşınma süreci 10 ayda tamamlanırken, yenilediğimiz makine ve ekipmanlarımızla da belli bir standart yakaladık. Şimdiden iş akışı, üretim kalitesi ve üretimden elde edilen kar anlamında olumlu yansımaları görmeye başladık. Ayrıca proje değerlendirme sürecinde elde ettiğimiz deneyim ve disiplin ile de iş yapma anlayışımızda farklı bir vizyon elde ettik” dedi.
İşletmelerin üretim kaliteleri ile üretimden elde edilen katma değerin artırılması bunun yanında iş güvenliğinin sağlanmasını da hedefleyen Program kapsamında 8 proje değerlendirme sürecini geçerek destek almaya hak kazandı. Yaklaşık 10 aydır devam eden proje sürecinde 2 işletme projelerini tamamlayarak üretim sürecine başlarken, diğer işletmelerin taşınma süreci de devam ediyor.