Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki tabakhanede bulunan 8 ham deri işletmesi sabah saatlerinde mühürlenerek kapatıldı. Kendilerine yer gösterilmediği için isyan eden esnaf ise 1,5 milyon TL’lik mallarının mühürlenen dükkanların içerisinde kaldığını söyledi.
Kirişhane Mahallesi’ndeki tabakhanede bulanan deri işletmelerinde mühürlenmenin şoku yaşandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, polis eşliğinde tabakhaneye giderek, ham deri işletmesi yapan 8 işletmeyi mühürledi. Sabah saatlerinde iş yerlerinin mühürlenmesiyle şok yaşayan iş yeri sahipleri, içeride 1.5 milyon TL civarında deri bulunduğunu, bu derilerin çürüyeceğini belirterek yardım istedi.

"YER GÖSTERİLMEDİ"
Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne 8 deri işletme tesisinin taşındığını ama ham deri işletmeleri için yer gösterilmediğini iddia eden tabakhane esnaflarından Abdullah Kamalı, "Burada 8 ham deri işletmesi bulunuyor. Biz ham derileri buluyor ve satışını yapıyoruz. Bize Deri Organize Sanayi Bölgesinde yer gösterilmedi. Bunun yanında yaklaşık 1 ay önce dükkanları kapatmamız için tebligat geldi ama yer gösterilmediği için taşınamadık. Her yere gittik ama kimse sorunumuza çare olmadı. Sabah saatlerinde iş yerlerimizi mühürlediler" dedi.

"BİZ NE YAPACAĞIZ?"
Kendilerine yer gösterilmesini isteyen ve bu konuda yetkililerin yardımını beklediklerini belirten Ahmet Akar ise, "Şimdi biz ne yapacağız? Mallarımız içeride kaldı ve dükkanlara giremiyoruz. Yetkililerin yardım etmesini istiyoruz. Bize yer gösterilsin ve biz oraya gidelim. Diğer illerde ham deri işi yapan firmalar mezbaha yanında oluyor" şeklinde konuştu.

"1,5 MİLYON TL'LİK DERİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ"
Mühürlenen iş yerlerinde yaklaşık 1,5 milyon TL’lik derinin çürümeye terk edildiğini belirten Osman Aslan da, "Şu anda dükkanlarımızın içerisinde 1,5 milyon TL’lik deri bulunuyor. Eğer bunları satamazsak bu deriler çürüyecek. Yetkililer bari mallarımızı çıkartmamıza izin versinler. Bu deriler milli servettir. Bulmak zordur. Yetkililerin yardımını bekliyoruz" dedi.