Dün gece saat 01.30 sıralarındaaEge Denizi'inde meydana gelen 6.3 şiddetindeki deprem, yürekleri ağza getirdi. Sarsıntı  Muğla başta olmak üzere İzmir ve Aydın gibi çok sayıda il ve ilçe de hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar sokaklara dökülürken depremden en çok etkilenen ise önemli turizm beldesi Bodrum oldu.  yaklaşık 20 saniye süren sarsıntı sırasında bir çok vatandaş panik yaşayarak binaları terkederken camlardan atladı.   Bodrum’da 100’e yakın kişinin  deprem sırasında panikle kaçarken yaralandığı öğrenildi.



Araçlar ve tekneler sürüklendi

6.3 büyüklüğündeki deprem mini tsunamiye yol açarken . Depremle birlikte yükselen deniz suyu araçları ve  sahildeki tekneleri sürükledi. Depremin en çok hissedildiği ilçelerden Bodrum'da denizin yükselmesiyle oluşan yoğun dalgalar nedeniyle, deniz suyu karaya kadar ulaştı.



Bodrum Gümbet’te  yükselen deniz, çok sayıda tekne ve araçta hasara yol açrken yükselen sular nedeniyle balıkçı barınağında bulunan çok sayıda tekne karaya oturdu. 
Muğla’da 3 saatte 51 artçı sarsıntı daha yaşandı.



Muğla’da gece saat 01.31’deki 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından 3 buçuk saatte 51 artçı sarsıntı yaşandı. Bodrumda  vatandaşlar geceyi dışarda geçirirken sabah saatlerinden itibaren ise bazı tatilcilerin bodrumu terkettiği görüldü.