38 gönüllü ve uzman UMKE personelinin katılımıyla gerçekleşen Güney Ege İlleri UMKE Temel Sertifikasyon Eğitimi’nde; teorik eğitim toplantıları Davutlar’da yapılırken, pratik eğitimi kapsayan tatbikatı ise Söke’de yapıldı. UMKE eğitimine içinde Doçent, Doktor, Öğretim Görevlisi gibi çeşitli meslek gruplarından olan Aydın’dan 18, Muğla’dan 10, Denizli’den 10 kişi katıldı. 
Söke’de Söke Belediyesi şantiye alanının kullanıldığı tatbikat gerçeği aramadı. 7 tatbikat eğitim istasyonunda Deprem, doğal afetler ve kaza tatbikatlarında birebir ekipmanların kullanılmasının yanında çok sayıda araç ve Acil Servis ambulansları da yer aldı. Telsiz muhaberesinin sürekli kullanıldığı tatbikatta kazada aracın içine sıkışan insanlar kurtarıldı, deprem anında göçük altında kalan insanlarda.
Söke’de gerçekleşen tatbikatın çok önemli olduğunu söyleyen UMKE Aydın Afet Birimi Sorumlusu Emine Sancak; “Eğitim ve tatbikatlarımız Bakanlığımızın öngördüğü şekilde yılda bir yada iki kez yapılıyor. Ekibin güçlenmesi ve kalitenin artması için bu eğitimler büyük önem taşıyor. Özellikle tatbikatlar eğitimin en önemli unsuru” dedi.
UMKE’nin 112 çalışanları arasından ve Kamu Hastaneler Birliği (Devlet Hastaneleri ve sağlık kurumları)’nde çalışan sağlık okulu mezunlarından oluşan kişilerin yanı sıra devlet memuru gönüllülerden oluşan bir kadrosu olduğunu belirten emine Sancak; UMKE’nin gönüllü bir hizmet olduğuna dikkat çekti.
Çalıştıkları kurumlarda yoğun işlerinin yanında UMKE gönüllüsü olarak çalışmanın özveri isteyen bir iş olduğunu söyleyen UMKE Aydın Afet Birimi Sorumlusu Emine Sancak; “UMKE’de yer alan her bir arkadaşımız afet gönüllüsü. Her biri bir insana yardım edebilir mi, afet anında bir insanı çekip kurtarabilir mi duygusuyla burada. UMKE’de yer alan her bir birey heyecanla yer alıyor” dedi.