Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde acil durum ve afetlere hazırlıklı olabilmek amacıyla Hastane Afet Planı’na (HAP) uyumlu olarak deprem tatbikatı gerçekleştirildi. 

Senaryo gereği Denizli’de merkez üssü Pamukkale olan 6,2 şiddetinde deprem meydana geldiği ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde derin çatlakların oluştuğu, binanın 2. katında bir odanın duvarının yıkıldığı, burada bir kişinin yaralı olduğu ve bir kişinin de göçük altında kaldığı tespit edildi.

Tespitten sonra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yöneticisi HAP Komutanı Dr. Bekir Saygılı görevlileri toplayıp durum değerlendirmesi yaparak HAP planını devreye sokma kararı aldı. Görevliler toplanarak lojistik, kurumlar arası koordinasyon, emniyet, hasar tespiti ve yaralıların tahliyesi için gerekli çalışmaları başlattı. Hasar tespit kontrol sorumlusu tarafından yapılan incelemede zemin katta elektrik kontağından yangının çıktığı bildirilirken, itfaiyeden de yardım talebinde bulunuldu. İtfaiye gelinceye kadar da ADSM çalışanları yangına müdahale etti. 

Kurtarma ekibi personeli de dumandan zehirlenen bir kişiyi binadan çıkararak ambulansa teslim etti ve tatbikat başarıyla sonuçlandı.