Denizli Delikliçınar Meydanı’ndan bir süre önce alt ve üstyapı çalışmaları nedeniyle kaldırılan Denizli horozu heykeli, camdan yapılan şekliyle yeni yerine kondu.
Denizli’nin simgesi olan ve şehrin birçok yerinde bulunan horoz heykeli, bir süre önce alt ve üstyapı çalışmaları nedeniyle bulunduğu yerden kaldırılmıştı. Denizli Belediyesi, internet sitesinde vatandaşa horoz heykelinin hangi maddeden yapılması gerektiği ile ilgili bir anket yayınlamıştı. Denizli’de yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve binlerce oyun kullanıldığı ankette vatandaşlar yeni horoz heykelinin camdan yapılmasını istemişti. Bunun üzerine 6 aydır yürütülen çalışmaların ardından yeni horoz heykeli yerine konuldu. Horoz heykelinin etrafı şimdilik beyaz bir örtüyle sarılırken, çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan,"Heykeli en güzel şekilde yapmak için büyük uğraş verdik. Vatandaşların talebi doğrultusunda camdan yapılan heykel gerçekten de çok güzel oldu. Türkiye’nin en büyük camdan heykeli özelliği de taşıyan heykelin 21 Ağustos'ta açılış törenini yapacağız" dedi.