Denizli İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, BİK Şube Müdürü Halit Peltek, Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Önder Varol ve gazeteciler katıldı.

Zeytin Yaylası’nda Orman İşletmesi’ne ait havuz başında kahvaltı yapan gazetecilere, Müdür Ersoy ve Genel Sekreter Oklu tarafından kurumlarının ormancılık üzerine yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ersoy, Denizli’nin 571 bin hektarlık ormanlık alanı bulunduğunu, ilin yangın açısından birinci derece hassas bölge olduğunu belirterek, “Yangın öncesi, esnasında ve sonrası tedbirlerimizi almış durumdayız. Her türlü eğitimlerimizi bitirdik, organizasyonumuzu yaptık. 1 Haziran 2013'te helikopterimiz de gelecek. Bizim görevimiz, bir yangına en kısa sürede ulaşıp söndürmektir. 2007 yılı dışında büyük denebilecek bir yangın olmadı, inşallah bu yıl da olmaz.” dedi. Denizli’nin yüzde 47’sinin orman olduğunu kaydeden Ersoy, “Geçen yıl 12 bin 300 hektarlık alana, 2 milyon 365 bin fidan diktik. İsteyen her vatandaşımıza ücretsiz fidan dağıtıyoruz.” diye konuştu.

Denizli eski Orman Bölge Müdürü de olan Genel Sekreter Oklu ise Türkiye’de ormanlık alanların en iyi korunduğu yerlerden birisinin Denizli olduğunu, yangın havuzlarını da Türkiye gündemine ilk getirenin bu şehir olduğunu vurguladı. Zeytin Yaylası hakkında bilgi veren Oklu, “Burası Denizli’ye kuş uçuşu 7 kilometre bir orman denizidir. 150-200 yıllık bir ormanımız var. Denizli’nin ana su kaynağı ve yer altı sularını besleyen bir yer. Su havzası olması açısından çok önemli. Şehirde üretilen karbondioksit, burada oksijene çevriliyor. 1992’den beri buraya daha fazla özen gösteriliyor. İçinde 100 kilometreden fazla yol ağımız var. Ağaçlarımızın bir elma bahçesi gibi bakımı yapılıyor. İçinde yaban keçisi, kurt, geyik ve vaşak bulunuyor, tam bir millî park özelliğinde.” dedi.

'ZEYTİN YAYLASI DENİZLİ’NİN ERGENEKON’U GİBİ'

Zeytin Yaylası’nı Göktürklerin Ergenekon Destanı’ndaki dağlarla çevrili bölgeye benzeten Adem Oklu, “Burası 30 bin dekarlık, el değmemiş bir havzası olan, Ergenekon gibi orman alanı. Sadece Denizli’den girişi ve Tavas’tan çıkışı var. Buranın bakımı yapılıp yol ağları düzenlenince kademe kademe halka açılabilir. Şu an sadece yedi ay girebiliyor, daha sonra yangın tehlikesinden dolayı yasaklanıyor.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gazeteciler, Zeytin Yaylası’nda doğa yürüyüşü yaptı. Denizli’yi tepeden gören bir mevkide toplu fotoğraf çektirerek, Küçük Yayla’da da incelemelerde bulundular.