Ekonomi Bakanı AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Anemon Otel’de düzenlenen basın toplantısında Denizli’nin vizyonunu yeniden çizdi. Denizlili iş adımı, esnaf ve halkından çok sayıda kişinin de ilgiyle takip ettiği 2023 vizyon projeleri sunumunda projeler alkışlarla karşılandı. Zeybekci, 7 Haziran 2015 seçimlerini işaret ederek, “Bu seçimlerde şehirler yarışacak, eğer siz arkamızda durursanız bu projelerimizi hayata geçireceğiz’ dedi.

GEÇMİŞTE HAYAL KURDUK VE GERÇEKLEŞTİRDİK

Yahya Kemal’in “insan hayal ettiği müddetçe yaşar” mısrasına gönderme yaparak konuşmasına başlayan Bakan Zeybekci, Bizim hayallerimiz var. Bizim rüyalarımız var. Geçmişte hayal kurduk ve gerçekleştirdik. Bugün yine rüyalarımızda, hayallerimizde geleceği görüyoruz. Bu hayallerin üzerine ayağı yere basan projeler inşa ediyoruz ve sizin destek ve dualarınızla onları bir bir gerçeğe dönüştürüyoruz. Şimdi açıkladığımız bu projelerle Denizli ulaşımda hız kazanacak, sağlıkta ve turizmde önemli projelere imza atacak. Denizli aynı zamanda bir tarım şehri olarak barajlar ve sulama kanallarıyla, teknik tarım ve seracılık yatırımlarıyla tarımda da öncü olacak. Kazandıracağımız şehir hastanesi, şehir stadı, akıllı şehir yatırımları ile Denizli herkesin yaşamaya can atağı bir şehir haline gelecek” dedi.

DENİZLİ ÖNCÜ OLACAK

Denizli’nin öne çıktığı en önemli alanlardan birinin termal sağlık ve turizmin olduğunu belirten Zeybekci, yapılacak yatırımlarla Denizli’nin termal sağlık ve turizm alanında dünyanın en önemli merkezi olacağını ifade etti. Arkeolojik alan zengini Denizli’nin bu alandaki bilimsel çalışmalarda da en önde olacağını anlatan Zeybekci, Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı arkeoloji müzelerinden birinin Denizli’de kurulacağını söyleyerek, doğal taş alanında da Denizli’nin bir merkez olacağı ifadesini kullandı. Konuşmasında çevreye özel bir vurgu yapan Bakan Zeybekci Büyük Menderes havzası çevre projesi hazırlandığını, bu havzadaki kirliliğin bitirileceğini, Menderes suyunun tekrar balık yetişir hale geleceğini ifade etti.

YAKLAŞIK 1000 PROJE HAZIRLANDI

İlçe ve ilçelere bağlı mahallelere de konuşmasında yer veren Zeybekci, “Denizli’nin merkezinde ne varsa ilçelerinde ve en ücra mahallesinde de o olacak” diyerek “Yaklaşık 1000 projenin hazırlandığını, önümüzdeki günlerde, bütün ayrıntılarıyla bu projelerin de yayınlanacağını ve onların da Denizli’ye kazandırılacağını” söyledi. Açıkladığı projeleri bir telefon uygulaması ile dijital ortamda da kamuoyunun bilgisine sunan Nihat Zeybekci, AK Parti olarak genel merkezde dijital ofisi faaliyete geçirdiklerini, dijital ortamı kullanma açısından Denizli’nin öncü bir olduğunu ifade etti. Toplantıda daha sonra Telefondaki bu uygulama ile projelerin video gösterimi yapıldı.