Denizli Belediyesi Alt Yapıdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, 2008’den bu yana yaklaşık 740 kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yaptıklarını Bağbaşı bölgesini selden koruyacak ve 21 milyon liraya mal olacak yaklaşık 50 kilometre uzunluğundaki yağmur suyu hattı yapımını da başlattıklarını söyledi. Denizli’nin bu çalışmalarla dünya kenti olma yolunda hızla ilerlediğini, yaptıkları projelerin örnek alınmaya başlandığını vurgulayan Başkan Yardımcısı Güngör, “2008’in ekim ayında başlattığımız altyapı yatırımlarında ilk dört bölgedeki 10 etapta alt ve üstyapı çalışması tamamlandı. Beşinci bölgede altyapı çalışmasını bitirdik, üstyapı ihalesini gerçekleştirdik. Beşinci bölgedeki Sırakapılar ve Karaman mahallelerinde üstyapı çalışmalarında yüzde 30 seviyesine gelindi. Üstyapı çalışmalarımızda kaldırımdan kaldırıma değil, evden eve kazarak altıyla, üstüyle, yaya rampalarıyla bütün caddelerimizde çalışma yaptık. Denizli ürünü traverten ile kaldırımlarımızı kapladık. Ara yollarımız taş, ana yollarımızı asfalt yaptık” dedi.
Sel sularına karşı çalışma başlattık
Yağmur yağdığında kentin yüksek kesimlerinden şehir içine doğru sel sularının gelmesini önleyecek çalışmalara da başladıklarını hatırlatan Başkan Yardımcısı Güngör, şöyle devam etti, “Olası yağmurlarda sel suyu gelen bütün bölgeleri içine alan yapıda yağmursuyu, içme suyu ve kanalizasyon projelendiriliyor. Bunun yanında Denizli bütünşehir olduğunda katılan 13 belde ve 10 köyün tamamını ile Akköy ve Pamukkale çevresinin ihtiyacı da düşünülerek planlama yapılıyor. Denizli Belediyesi güçlü yapısı, güçlü başkanı, güçlü teknik kadrosu, güçlü ekibiyle yaptığı projelerle sadece bölgesinde değil, Türkiye’ye damgasını vurmuş bir il. Dünya genelinden de bizim yapmış olduğumuz bu yolları incelemeye geliyorlar. Denizli bu çalışmalarla dünya kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Denizli’nin projeleri artık örnek alınıyor. Her alanda yaptığımız projelerin teknik şartnameleri istenir duruma geldik.” Diye konuştu
Korucukta çalışmalar tamamlandı
Belediye imkânlarıyla Korucuk mahallesinin yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmasını tamamladıklarını anlatan Güngör, “Servergazi mahallesine giderken sol tarafta bulunan binaların üst katlarına su çıkmıyordu. Vatandaşlarımız bu konudan çok şikâyetçiydi. Köy döneminde yapılmış çapları küçük borular ihtiyaca cevap vermiyordu. Servergazi’de ana hatlarda içme suyu ve yağmur suyu çalışmamızı tamamladık. Bu çalışmalarla o bölgenin problemleri de aşılmış oldu. Bağbaşı mahallesinde 1,5 ay önce başlatılan dev alt yapı çalışmasında da yüzde 15’lik bölüm tamamlandı. Bundan sonra Bağbaşı’nda da herhangi bir su baskını problemi yaşamayacağız. Başlattığımız proje tamamlandığında Bağbaşı, Kervansaray, Zümrüt, Merkez, Gökpınar, Tekke ve Zeytinköy mahallelerinde artık bir taşkın problemi yaşanmayacak.” Diye konuştu.