AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, kentin farklı bölgelerinden zor ve ağır işçilikle çıkartılan kaliteli mermerin Denizli’nin petrolü olduğunu söyledi. İzmir’de bu yıl 18. kez kapılarını açan MARBLE Uluslar arası Doğal Taş ve Teknoloji Fuarını ziyaret eden İl Başkanı Avni Örki ve Başkan Yardımcısı Ali Taşevli, fuara Denizli’den katılan firmaları ziyaret etti. Denizli’nin yeraltı zenginliklerinin uluslar arası fuarda sergilenmesinin ve dünyaya tanıtılmasının önemli olduğunu belirten İl Başkanı Örki, “İzmir’de düzenlenen mermer fuarında ilimiz mermer sanayicisine gösterilen ilgiden mutluluk duyduk. Dünyanın dört bir tarafından gelen inşaat sektör temsilcilerinin Denizli mermerini hayranlıkla incelediğini gördüm. Zor ve ağır bir işçilikle elde edilen mermerlerimiz adeta sanat eserine dönüştürülmüş. İlimizde farklı bölgelerde bulunan ocaklarda ileri teknoloji ile çıkarttığımız ve işlediğimiz mermerimiz çok önemli bir maden. Mermer, traverten ve hatta doğal taşlarımız adeta ilimizin petrolü. Neredeyse hiç döviz harcamadan ilimize doğrudan döviz kazandırmasıyla bu sektör bizim göz bebeklerimizden. Bunun yanında işçi istihdamı konusunda mermer sektörü çok önemli bir yere sahip” dedi.
 
Tüm sokaklarda kullanıyoruz

AK Partili belediyecilik anlayışı ile kentin topraklarından çıkartılan kaliteli mermerlerin ve travertenin üst yapı çalışmalarında kaldırımlarda, yaya geçitlerinde kullanıldığını hatırlatan İl Başkanı Örki, “İlimizde aslında yüzlerce yıl önceden beri antik kentlerimizde kullanılan mermer ve doğal taş bugün AK Partili belediyecilik anlayışıyla Denizli’mizin tüm sokaklarında kullanılmaya başlanmıştır. Caddelerimiz yaya kaldırımlarımızın mermer ve travertenle kaplanmasıyla süslenmiştir. Böylece sektörümüzün ve üretimimizin kalitesi ilimizi ziyarete gelen herkese gösterilmiştir. Bu yönüyle de Denizli sokakları adeta mermer, traverten sektöründe dünyanın en büyük showroomu olmuştur.
Özellikle AK Parti iktidarından sonra mermer sektörünün ayakları yere sağlam basmaya başlamıştır. Yükte de pahada da ağır olan mermerin İzmir’e karayoluyla nakli işadamlarımız için epeyce maliyetliydi ancak son günlerde raylarını yenileyerek İzmir Denizli arasında trenle taşımacılığın daha kaliteli hale getirilmesiyle bu sektörün önemli bir sorunu da aşılmıştır. Hükümetimiz tarafından Denizli’mizde plan içine alınan mermer ihtisas organize sanayi bölgesi tamamlandığında da bu sektörün kalite ve prestiji katlanarak artacak ve hem Denizli’miz hem de bu sektör daha çok kazanacaktır.” Şeklinde konuştu.