İl genelinde hasta sayısının olmadığı tek İlçe Çameli olurken, 10 gün öncesine kadar hasta bulunmayan Baklan ve Beyağaç'ta hasta sayısı dikkat çekici bir şekilde arttı. Çivril, Acıpayam, Tavas ve Buldan ise yoğunluğun en fazla olduğu kırsal ilçeler oldu.

Çin’den Dünya’ya yayılan ve Mart ayından bu yana Türkiye’de etkili olan korona virüste Mayıs ayında azalan vaka sayısı Temmuz ayından bu yana artmaya devam ediyor. Özellikle Kurban Bayramı sonrası yaşanan ani tırmanışı ardından hem vaka hem de ölüm sayısı yüksek olmaya devam ediyor. Ülke geneline paralel olarak Denizli’de de vaka sayısı artmaya devam ediyor. İlk dalgada en başarılı iller arasında yer alan Denizli’de vaka sayısında 640 bin nufüsa sahip il merkezi başı çekiyor. Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde buna bağlı olarak yoğunluk haritasında ciddi bir riskli alan yoğunluğu bulunuyor. Peki kırsal ilçelerde neler yaşanıyor. Detaylar haberimizde…

YÜKSEK RİSKLİ 5 İLÇE VAR
Denizli’de il merkezinin ardından en çok hastanın bulunduğu ilçeler Acıpayam, Çivril, Buldan, Tavas ve Sarayköy. Özellikle Sarayköy’de son dönemde vaka artışına bağlı olarak bazı mahalleler karantina altına alındı. Diğer 4 ilçede ise çok sayıda kişi karantinada yer alıyor.