HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de korona virüs yoğunluk haritası güncellendi. Sağlık Bakanlığı’nın mobil uygulaması olan Hayat Eve Sığar verilerine göre Denizli’de son günlerde yoğunluğun iyice arttığı göze çarpıyor. Verilerin sürekli güncellendiği uygulamada yer alan 31 Ağustos verilerine göre şehir merkezinde en riskli alan olarak belirlenen kırmızı noktalı alan sayısının 50’ye yaklaştığı görülebiliyor. Yoğunluğun çok sayıda alanda hızla artması da dikkat çekiyor.

ŞEHRİN EN KALABALIK YERİ ‘KIRMIZI’

Tüm Türkiye’de hızla artan vaka sayılarına karşı Denizli’de de resmi bir açıklama olmasa da vaka sayısının hızla arttığı sanılıyor. Uygulamada yer alan yoğunluk haritasında şehrin en kalabalık yeri olan Delikliçınar Meydanı ve Gazi Bulvarı çevresinin de kırmızı ile işaretlenmesi de dikkatlerden kaçmıyor.

KIRMIZI ALAN SAYISI 50’YE YAKLAŞTI

Denizli’de kırmızı ile işaretlenen alan sayısı ise 50’ye yaklaştı. Hayat Eve Sığar verilerine göre 15 Mayıs, Topraklık, Pelitlibağ, Fesleğen, Atalar, Mehmetçik, Sırakapılar, Asmalıevler, Kınıklı, Bağbaşı, Zeytinköy, Kayıhan, Cumhuriyet, Fatih, Deliktaş, Anafartalar, Sevindik, Aktepe, Karşıyaka, Sümer, İlbade, Esentepe, Meska, Bahçelievler, İstiklal, İncilipınar, Gerzele, Servergazi, Akkonak, Karaman, Alparslan, Gültepe ve Gümüşler ile Çakmak, Selçukbey Mahallelerinde bir ya da birden fazla alanda kırmızı ile işaretlenmiş alanlar yer alıyor.

İLÇELERDE DE DURUM KRİTİK

İl merkezinde bu durum yaşanırken, ilçelerde de durum kritik seviyede. Acıpayam, Buldan, Tavas, Kale, Çivril, Bozkurt ve Sarayköy ilçelerinde bir ya da birden fazla riskli alan bulunurken, Çameli, Çardak ve Serinhisar’da ise düşük riskte alan yer alıyor. Bu ilçeler dışında kalan Çameli, Beyağaç, Güney, Bekilli, Baklan, Çal ilçelerinde ise Sağlık Bakanlığı verilerine göre hasta bulunmuyor.