5 gündür devam eden demokrasi nöbetinde binlerce vatandaşla birlikte meydanlarda olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “5 akşamdır gözünüzü kırpmadan, yorulmadan burada demokrasi için, iradenize sahip çıkmak için nöbettesiniz. Sizlerle gurur duyuyorum” dedi.
 
TSK içerisinde yapılanan FETÖ yanlısı askerlerin 15 Temmuz’da gerçekleştirmeyi planladığı darbe girişiminin ardından Denizli halkı gece gündüz meydanları boş bırakmıyor. Delikliçınar Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine ara vermeden devam eden Denizlililer, darbeye karşı tek ses tek yürek olmayı sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan ile birlikte demokrasi nöbetinin 5’inci gününde de sabaha kadar yine Denizli halkıyla omuz omuza demokrasi mücadelesine devam etti. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı ve akademisyenler ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de Denizli halkını yalnız bırakmadı. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı, PAÜ Senatosu’nun darbeye karşı yayınladığı bildiriyi okudu. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ise yaptıkları açıklamalarda darbe girişimine tepki gösterdi.





“Bize millet yeter”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “5 akşamdır gözünüzü kırpmadan, yorulmadan burada demokrasi için, iradenize sahip çıkmak için nöbettesiniz. Sizlerle gurur duyuyorum. Yanımızdan hiç ayrılmadınız. Bize millet yeter. Gerisine gerek yok. Yeter ki siz olun. Bu meydanları siz doldurun. Buranın sahibi sizsiniz. İradenize sahip çıkıyorsunuz. Allah’ın izniyle artık bu işin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Ama hiçbir zaman gaflete, boşluğa düşmeyeceğiz. Hep uyanık olacağız” dedi.





“Bu vatanı sahipsiz bırakır mıyız?”

Başkan Zolan, Türk vatanının bedelsiz alınmadığını belirterek, ”Bu vatanın bedelini 1071’de, Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın ordusu ödedi. Bu vatanının bedeli Balkanlar’da ödendi. Bu ülkenin bedelini Çanakkale’de 250 bin dedemiz gözünü kırpmadan canını vererek ödedi. Biz bu vatanı sahipsiz bırakır mıyız? Canımız ve kanımız pahasına bize verilen emaneti, bizden sonra geleceklere teslim etmek için son nefesimize kadar koşmaya, meydanları beklemeye, vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.





“Denizlililer, Denizli’yi işgal ettirmemiştir”

Başkan Zolan Denizli’nin Türk tarihi boyunca hiç işgal edilmediğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Ey Denizli, kahraman Denizli, şanlı Denizli, kurtuluş günü olmayan Denizli! Servergazi ve Mehmet Gazi 800 yıl önce Denizli’ye geldiklerinde, şehrimizi Türk yurdu yaparken şehit olmuşlar. O 800 yıldır da Denizli’ye düşman postalı basmamış. Bu nedenle Denizli’nin kurtuluş günü yoktur. Denizlililer, Denizli’yi işgal ettirmemiştir. İşte aynı ruh bugün; vatanına, demokrasisine, millet iradesine sahip çıkmak, çapulculara, vatan hainlerine ülkeyi teslim etmemek için burada.” dedi.





Şehitler için Fatiha okundu

Başkan Zolan, darbe girişiminde şehit olan güvenlik görevlileri ve vatandaşların sayısının 240’a çıktığını belirterek, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Ardından Demokrasi şehitleri için Fatiha okundu.