Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, büyükşehir bilgilendirme toplantıları kapsamında ilçe gezilerini sürdürüyor. Zolan’ın 11. durağı Çivril oldu. Davul zurnayla karşılanan Başkan Zolan’a, ilk olarak makamında ziyaret ettiği Kaymakam Orhan Burhan’a çiçek takdim etti. İlçenin meselelerine ilişkin bilgi veren Burhan ise hastane yerinin belirlendiğini, kısa zamanda yapılmasını istediklerini söyledi. Duble yolu bulunmayan tek ilçenin Çivril olduğunu da belirten Kaymakam Burhan, halkın bunun hayali içinde olduğunu ifade etti. Zolan ise bu beklentilerin sağlanması için ellerinden gelen çabayı göstererek destek olacaklarını belirtti.

Başkan Zolan, esnaf ziyaretlerinden sonra Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan’ı makamında ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, "Büyükşehir olmamız, hem ilimize hem de ilçelerimize birçok şey kazandıracak. Denizli'nin kazanımı noktasında iyi şeyler olması istiyoruz. Biz buraya gelerek eksikleri görmek istiyoruz. Hep birlikte büyükşehiri nasıl karşılayacağımızı belirlememiz lazım. Hep beraber Denizli için bir şeyler yapacağız. Bizden sonra buraya ekiplerimiz gelerek tespitler yapacak. Sayın Başkanım, bize yardımcı olursanız Denizli için bir şeyler yapmış olacağız. Büyükşehirin önündeki en büyük risk, ilçe belediyeleriyle büyükşehir belediyesi arasında bir çatışma olmasıdır. Burada demokrasi çok önemli." dedi.

Ziyaretlerin ardından büyükşehir bilgilendirme toplantısında Çivrillilere hitap eden Osman Zolan, şunları söyledi: "Çivril bizim gözbebeğimiz. Bizim büyük bir değerimiz. Burada çok büyük güzelliklerimiz var. Çivril, ülkemize örnek bir ilçemiz. Birçok hayırseverimizin, işadamımızın memleketidir. Biz birbirimize sahip çıkalım. Böyle devam ederse Çivrilimiz büyüyecek, Denizlimiz büyüyecek, ülkemiz büyüyecek. 2002 öncesinde borçlu bir ülkede yaşıyorduk. O zamanlarda vatandaşlarımıza, 'Başka ülkede yasamak ister misiniz?' diye sormuşlar, 100 kişiden 68'i burada yaşamak istememiş. Bu çok üzücü ve acı bir durum." Denizli’nin, Ege Bölgesi'nin vizyon şehri olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Hedefimiz dünya kenti yapmak ama bu hedefe sadece il merkezini geliştirerek ulaşamazsınız. Aynı hizmetleri ilçelerimize yaparak ulaşacağız. İlçelerimiz, merkezimizde ne güzellikler varsa hepsinden yararlanacak. Denizli bugün ihracatta sekizinci sırada. Turist sayısında beşinci il. Her yönüyle ilk 10'da olan Denizli, büyükşehir değildi. Bunun nedeni, bir zamanlar siyasette zayıf olmasıydı. Biz bu haksızlığın giderilmesi için mücadele ettik, büyükşehir olduk. Çivril’den bir şey almaya gelmedik, gayemiz hizmet vermek.”

Başkan Zolan, daha sonra Kızılcasöğüt, Çıtak ve Kıralan beldeleriyle Menteş ve Hadim köylerinde vatandaşlarla biraraya gelerek, büyükşehirin beldelere ve köylere kazanımlarını anlattı.