Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin 28 yıldır “büyükşehir” olma hayali kurduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjdenin millî meseleleri olduğunu söyledi. Göveçlik Mahallesi’ni ziyaret eden Zolan, vatandaşların isteklerini dinledi. Bölgede yapımı devam eden Göveçlik yolu genişletme çalışmaları ve Denizli Çakmak–Geriz Deresi Göveçlik Yol Kavşağı yağmur suyu hatlarının inşa çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulunarak, vatandaşların mahallelerine ilişkin sorularına cevap verdi.

Denizli insanının hızlı bir değişime şahitlik ettiğini ve bu değişimin, Denizli’nin büyükşehir olmasıyla artarak devam edeceğini belirten Başkan Zolan, “Denizli’nin 28 yıldır kurduğu büyükşehir olma hayaline ilişkin Başbakanımız'ın verdiği müjde, bu kentin en büyük kazanımı olacak. Denizli büyükşehir olduğunda bu kent, bu kentte yaşayan herkes büyük kazanımlar elde edecek. Bu konu üzerinde maalesef ki siyaset yapılıyor. Bu konu üzerinde siyaset yapılmaması gerektiğini her fırsatta söylüyorum. Bu mesele, Denizli’nin millî meselesidir. Denizli bundan sonra çok daha büyük kazanımlar elde edecek, bunu hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Bir vatandaşın, "Göveçlik’e ne zaman doğalgaz gelecek?" sorusuna ise Zolan, "Gün gelecek, Denizli’nin her yeri doğalgaz kullanacak. Tüm planlamalar yapıldı. Ok yaydan çıktı bir kere, bunun geri dönüşü yok." diye cevap verdi. Olmayan yerlerde doğalgaz sorulurken hat geçen yerlerde kömür yakmayı tercih edenler olduğuna dikkat çeken Başkan Zolan, "Bu da tıpkı büyükşehirde olduğu gibi siyaset üstü bir konu. İnsan sağlığından, çevre sağlığından, çocuklarımızın, yaşlılarımızın sağlığından daha önemli ne olabilir? Tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçek. Şu an kullanılabilir en çevreci yakıt doğalgaz. Bu şehrin havası, göreceksiniz Türkiye’nin en temiz havası olacak. Yapılan planlamalar çerçevesinde tüm kent, doğalgaz kullanımının rahatlığına erecek.” şeklinde konuştu.