Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan, ilin 2023 yılı turizm hedefinin 22 bin yatak ve 7 milyon turist olduğunu söyledi.
Basın İlan Kurumu (BİK) Denizli Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Cumartesi Buluşmaları' toplantısı Laodikya Otel’de yapıldı. Toplantıya DENTUROD Başkanı Karakan, BİK Denizli Şube Müdürü Halit Peltek, Denizli Gazeteciler Cemiyeti(DGC)  Başkan Yardımcısı Adem Erdağı, Genel Sekreter Mesut Güler,  DENTUROD eski Başkanı Faik Pişkin, Umut Termal Otel Genel Müdürü Ahmet Başoğlan, Laodikya Otel Genel Müdürü Murat Şen ve gazeteciler katıldı.
Toplantıda derneklerinin 60 üyesi olduğunu belirten Karakan, “Bunları 52 tanesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan işletme ve yatırım belgesine sahip otel ve işyerlerimiz, diğerleri ise belediye belgeli otellerdir.  Derneğimiz aracılığı ile sorunlarımız yetkililere ileterek çözmeye çalışıyoruz.” dedi. Denizli’de tanıtım adına kurumsal eksikliğinin olduğunu ifade eden Karakan, “Bu konuda vakıf mı veya dernek mi kurulmalı? Ne yapılacaksa bir an önce harekete geçirilmelidir.  Bunun maddi imkânları da olmalıdır. Bu kurum adına tanıtım desteği yapmalıdır.  Genelde oteller bunu tek başlarına yapmaya çalışıyor ancak bu yeterli değildir.” diye konuştu.
Denizli şu anda 16 bin yatağın olduğunu vurgulayan Karakan , “2018 yılında yatak kapasitesi 18 binlerde olacağını, 2023’de de 22 bin civarında olacağını tahmin ediyorum.  Termal turizmin gelişmesi güzel ivme kazanıyor.  Özellikle Sarayköy Gölemezli bölgesi teşviklerden yararlanacak. Pamukkale ve Karahayıt bölgesi de teşvik kapsamına alınmalıdır. Termal turizmle birlikte İnanç turizmi de öne çıkması lazım. Ancak bu yörelerde alt yapı eksikliği var. Pamukkale’nin acil kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Burası dünyada eşi olmayan bir yer olduğuna göre ona göre de bir düzenleme yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.  Pamukkale’ye gelen turistlerin Denizli içine girmemesinin sebebinin İl içinde turizme hitap edecek imkânların olmamasını olduğunu ileri süren Karakan şunları kaydetti:  “Şehir merkezinde bir müze olması lazım. Ayrıca otantik eşyaların satılabileceği dükkân mağazaların bulunması şarttır. Bunlar olmadan turistleri getiren acenteleri şehir içine çekmek çok zor. Bu gerekli alt yapılar tamamlandığında Denizli’ye 2023 yılında 7-8 milyon civarında turist geleceğini tahmin ediyoruz.”
Toplantı sonunda gazeteciler, BİK’in basın mensupları için düzenleyeceği eğitim kursu hakkında Müdür Peltek’den bilgi aldı.