Denizli Belediyesi tarafından 4 milyon TL'ye yapılan Merkez Efendi Mahallesi Kapalı Pazar yerinin temelli törenle atıldı.

Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Zolan, Denizli'nin çehresini değiştirmeye devam ettiklerini, Denizli'ye 10. kapalı pazar yerini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Zolan, "Denizli'de 9 olan yaya üst geçidi sayısını bugün itibariyle 10'a çıkardık. 9 olan kapalı pazar yeri sayımızı bugün attığımız temel ile 10'a çıkarttık. Merkez Efendi Mahallesi'ne yaptığımız bu pazar yeri de Aralık ayında tamamlanarak mahalle halkımızın hizmetine sunulacaktır." dedi.

Milletvekili Zeybekci'nin belediye başkanlığı ile birlikte Denizli'de başlayan hizmet üretme anlayışının devam ettirildiğini ifade eden Zolan, "Artık mahallelimiz ve esnafımız daha konforlu bir ortamda alışveriş yapacak. Burası 300 hisseli bir alandı. Tek tek mülk sahipleri ile anlaştık. Biraz uzun bir süreç yaşadık ama değdi. Burayı Aralık ayında hizmete açacağız." diye konuştu.

Yapılan çalışmalar ile Denizli'nin hedeflerine ulaştığını belirten Milletvekili Zeybekci de "Yönetimde istikrar ve hedef önemlidir. Denizli'deki hizmetler tüm Türkiye'ye örnek oldu. Kararlı bayrak yarışında Denizli Belediye Başkanımız Osman Zolan'ın şahsım adına tebrik ediyorum. Kendisi bu bayrak yarışında başarılı olmuştur. Ben de sizlerden Büyükşehir Belediye Başkanımıza büyük bir alkış istiyorum." şeklinde konuştu.

Vali Demir de yerlerde satış yapılan pazar yerinin yakın zamanda tamamlanacak kapalı pazar yerinde hizmet vermesinden dolayı memnun olduğunu dile getirdi. Demir, "Denizli'nin her noktası o kadar güzel oldu ki küçük noktalar artık gözümüze çarpmaya başladı. Artık insanlar pazar yerlerinde daha güzel şartlarda alışveriş yapabiliyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 4 milyon TL'ye mal olacak olan Merkez Efendi Pazaryeri'nin temeli atıldı.