Denizli Gazetesi Hatice Demir'in Haberine göre, Denizli'de 57 yıl önce Bababalım Ailesi tarafından kurulan Pamukkale Turizm, İzmir Ticaret Mahkemesi’ne konkordato talebinde bulunmuş ve ‘üç aylık geçici mühlet’ kararı verilmişti. Üç aylık sürenin hemen ardından ise İzmir Ticaret Mahkemesi, firma için ‘iflas kararı’ vermişti. Pamukkale Turizm için verilen bu karara, firma yetkilileri itiraz etti. İtirazın üzerine ve alacaklılarla yapılan görüşmelerin ardından İzmir İflas Müdürlüğü’nden Pamukkale Turizm’e çalışma izni verildiği açıklanmıştı. Denizlililer, yarım asrı aşan marka ulaşım şirketinde yaşanan gelişmelere seyirci kalmamış, sosyal medya üzerinden Pamukkale Turizm için destek kampanyası başlatmıştı. ‘Denizli Markasına Sahip Çıkıyor’ sloganıyla yapılan kampanyaya, sadece Denizlililer değil, ulaşım firmasını yolculuklarında tercih eden ve hizmetinden memnun kalan vatandaşlar da yayımladıkları mesajlarla da destek vermişti. Birçok vatandaş, açık bilet alarak firmanın ekonomik krizden aşması için çaba sarf etmişti.

“İFLAS SÜRECİNİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ATLATTIK”

Yaklaşık 5 ay önce başlatılan kampanya ve şirketin durumu hakkında konuşan Pamukkale Turizm 5’inci Bölge- Bölge Müdürü Ali Yılmazer; “Bilindiği gibi bizim hakkımızda verilen bir iflas kararı vardı. Bu iflas kararının akabinde bize sosyal medyadan yolcularımızdan ve Denizlili vatandaşlardan bizlere ulaşan mesajlar oldu. Bu durum, yolcularımızın iyi niyetli davranışlarından dolayı sosyal medyada büyük bir infial yarattı. Normalde iflas veren şirket 15 gün içinde dağılır. Ancak mahkeme buna izin vermedi. Konkordato ile yolumuza devam etme kararı çıktı. Yani şirketin devamına karar verildi. Bu bizim için olumlu bir karardı. Biz bu süreç içerisinde genel hazırlıklarımızı yaptık. Bu iflas sürecini başarılı bir şekilde atlattık. Tabi bunda en büyük etken yolcularımızın bize sosyal medyadan vermiş olduğu destek, önem ve almış oldukları boş biletlerdir” dedi.

“ÇOK DUYGUSAL BİR SÜREÇ YAŞADIK”

Denizlililerin başlattığı kampanya ile hem maddi hem de manevi anlamda çok büyük destek olduğunun altını çizen Yılmazer; “Tüm o sosyal medya mesajları sayesinde biz ayakta kalabildik. O anlamda bütün yolcularımıza Pamukkale Turizm’in devamını sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten bu firma hepimize lazım. Gerçekten çok duygusal bir süreç yaşadık. Kısacası biz yolcularımızı sevdiklerine kavuşturmaya devam edeceğiz. Bu tüm firma çalışanlarımız ve işverenlerimiz en için en güzel duygulardan bir tanesi” diye konuştu.

Denizlilileri Açık Bilet Alarak Şirkete Sahip Çıktı