Fırat Kalkanı Harekatının ardından Suriye’de PKK/PYD’nin kontrolünde olan Afrin Kantonuna yönelik operasyon Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusunun Zeytin Dalı Operasyonu sürüyor. 72 adet uçağın Cumartesi günü örgüte ait 108 hedefi vurması ile başlayan operasyonda dün Özel Kuvvetler, Komando ve Piyade birliklerinden oluşan Türk askerleri Özgür Suriye Ordusu ile birlikte kara harekatına başladı. Afrin’e doğru 5 kilometre içeri girmeyi başaran Türk ordusuna destekler sürüyor. Tüm Türkiye’de süren destek kampanyasına Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası da destek oldu. Sabah saatlerinden bu yana tüm esnaflar kapılarına Türk bayrakları astı. Ayyıldıza bürünen Sarraflar, “Askerimizin yanındayız” mesajı verdi. Esnaflar, Bitlis’in Hizan ilçesinde görevdeyken çığ düşmesi sonucu şehit olan Denizlili astsubay Hilmi Öz’ü de unutmadı.

AYAKLARINA TAŞ BİLE DEĞMESİN…

Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, “Ülkemizin güvenliği için canını feda eden kahraman ordumuzun yanındayız. Devlet büyüklerimizin de dediği gibi Türkiye’mizin güvenliğini sağlamak için kimseden izin almadık almayacağız da. Ülkemiz yönelik şer odaklarını inlerinde başları ezerek yok edeceğiz. Dün Fırat Kalkanında bugün Afrin-Zeytin Dalı operasyonunda. Yarın başka bir yerde. Ülkemiz için nerede olunacaksa orada olan kahraman Mehmetçiklerimizin yanındayız. Allah onları ayaklarına taş değdirmeden düşmanı yok ederek ülkemize geri dönmesini nasip etsin” dedi.

ŞEHİDİMİZİ ANIYORUZ

Sarraflar olarak Türk bayrakları asarak ordumuza destek olmak istediklerini belirten Yıldırım, “Kahramanlarımız Afrin’de savaşırken, dün Bitlis’in Hizan ilçesinde görev olan jandarma timinin üzerine çığ düşmesi sonucu Çivrilli olan Jandarma Astsubay Hilmi Öz ve diğer kahraman şehitlerimizin acısı ile kederlendik. Bugün şehidimizi sonsuzluğa uğurlayacağız. Allah ondan ve onu yetiştirenlerden razı olsun. Allah rahmet eylesin. Denizli’mizin başı sağ olsun” dedi.