HABERDENİZLİ.COM

Denizlili Sanatçı Çağdaş Ören, kızı İdil Peri Ören ile birlikte açtığı sergi,  Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.  Türk Tamgaları ve petrogliflerini, seramik, eski kapı pencere ve eski ahşapların üzerine, tarihsel bir süreci işleyen sanatçının sergisinde 92 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Seramikten kalem işine, sanatsal ahşap düzenlemeden taş işlemesine kadar birçok farklı alanda ve teknikte eserlere yer verildi. Tamgalarla Anadolu’ya Yolculuk isimli sergi 18 Ekim’e kadar açık kalacak.

İkinci kişisel sergisini açmanın heyecanını yaşayan sanatçı Nuran Çağdaş Ören, Denizlili sanatseverleri sergisine beklediğini söyledi.  Ören, “Türk kaya resimlerini ilk gördüğümde çok etkilenmiştim. Orta Asya'dan Anadolu ya, Anadolu'dan Sibirya'ya olan geniş bir alandaki petroglifler ve Türk tamgaları , tarihi bir sürecin şahitleri gibiydi belki de tarihi yazanların ta kendileriydi. Ana yurdumuz Anadolu'da binlerce yıldır yaşadığımızın kanıtı aslında. Birçok tarihçi ve araştırmacı bu resimlerin peşinde, onları okuyup tarihi yeniden şekillendirmeye çalışmaktalar. Ben ise bu şekillerin büyüsüne kapılmış her birini tek tek okşayarak işlemekteyim eserlerime, binlercesi var elbet, bu da sonsuz bir üretim süreci koyuyor önüme. Yaşadığım topraklardaki bana ait en eski izlerini bulup onları çalışmalarıma aktarmak inanılmaz bir keyifti, bu Türk tamgalarını ve şaman motiflerini seramiklerimde görmek ve bu heyecana ortak olmak isteseniz 12 - 18 Ekim arasında Denizli Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonundayım” dedi.

İDİL PERİ ÖREN’İN KÖŞESİ

2008 yılında İzmir Bornova’da doğan genç sanatçı, resim yapmaya çok küçük yaşlarda başladı. 5 sınıf öğrencisi  ödüllü sanatçı, sergi salonunda kendine ait köşesinde yapmış olduğu resimleri sanatseverlerin beğenisine sundu.