Denizli'de 2007 yılında yaşanan bir aile faciası televizyonda yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışma programının sunucusu Selçuk Yöntem'in yarışmacı Selin Ünver'e sorduğu soruyla yeniden Türkiye'nin gündemine geldi. 

Yarışmacı olarak programına katılan anaokulu öğretmeni Selin Ünver'in 16 yaşında iken 16 Temmuz 2007 tarihinde Denizli'nin Yenişehir Mahallesi'ndeki Can Evler Sitesi'nde meydana gelen olayda ev kadını 37 yaşındaki Esin Ünver, yatağında boğularak öldürülmüş olarak bulundu. Henüz lise öğrencisi olan Selin Ünver, o sabah saat 10.00'da annesini uyandırmak için yatak odasına girdi. Uyandırmaya çalıştığı annesinin nefes almadığını fark eden Selin Ünver, 112 Acil Servis'i arayarak ambulans istedi. Olay yerine gelen 112 ekipleri, Esin Ünver'in öldüğünü belirledi.

Cumhuriyet savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Esin Ünver'in Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan otopsisinde, sabah saat 05.00 ile 07.00 arasında boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Soruşturma kapsamında öldürülen Esin Ünver'in 17 yıllık eşi, hırdavatçı 51 yaşındaki Kadir Ünver gözaltına alındı. Ünver, sorgusunda eşini kendisinin öldürmediğini söyledi, ancak tutuklandı. 





ACISINI KÜLLENDİRMEYE ÇALIŞTI

Annesinin cesedini bulan Selin Ünver, polise verdiği ifadede annesiyle babasının arasında hiçbir sorun olmadığını, birbirlerini çok sevdiklerini söyleyerek, "Dün akşam akrabalarımıza gezmeye gittik. Saat 24.00 gibi evimize döndük. Annem her sabah kalkar, erkenden işe giden babamı öperek uğurlardı. Aralarında hiçbir sorun yoktu. Ben sabah kalktığımda annemi uyuyor sandım, uyandırmaya çalıştım, ancak ölmüştü" dedi.

Olayın ardından büyük travma yaşayan Anadolu Lisesi öğrencisi Selin Ünver, akrabalarının desteği ve eğitim kurumlarının burslarıyla liseyi tamamladı ve Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni kazanarak Antalya'ya taşındı. Burslar ve teyzesinin desteğiyle üniversiteyi bitiren Selin Ünver, yaşadığı büyük acıyı Antalya'da anaokulu öğretmenliği yaparak küllendirmeye çalıştı. 

Selin'in yaşadığı aile faciasına rağmen ayakta kalarak yaşamına devam etmesi ve duygulandıran bir başarı hikayesini gerçekleştirmesi, yarışma programında gün yüzüne çıktı.





BABASI CEZAEVİNDE

Olayın ardından tutuklanan baba Kadir Ünver ise, Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Ünver, dava sürecinde de eşini öldürmediğini savundu. Yargılama aşamasında Esin Ünver'in otopsi raporuna göre sol elini kullanan bir kişi tarafından boğulduğunun belirtildiği, Kadir Ünver'in sağ elini kullandığı yolunda savunma yapılsa da Kadir Ünver, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Kadir Ünver'in avukatı karara itiraz etti, ancak Yargıtay yerel mahkemenin kararını onadı. Hırdavatçılık yapan Kadir Ünver, şu an Kocabaş'ta bulunan Denizli D Tipi Kapalı Ceza ve Tevkif Evi'nde mahkumiyetini çekiyor.