HABERDENİZLİ.COM

Ailenin iddiasına göre olayın fitili Ordu’nun Fatsa ilçesinde yapılan Karadeniz Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonasında ateşlendi. Burada hocası tarafından şişe fırlatıldığı iddia edilen 14 yaşındaki sporcunun, Denizli’deki salonda ise yine hocası tarafından darp edildiği iddia edildi. Ailenin bu iddiasına hocasından cevap geldi.

DARP RAPORU ALDI FEDERASYONA DİLEKÇE VERDİ

Türemen’in annesi durumu Karate Federasyonuna bildirdi. İlişikte alınan darp raporunu da ekleyen Seher Türemen, gönderdiği şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Kızım Damla Su Türemen Denizli Doğan Karate İhtisas Spor Kulübü sporcusudur. 01.09.2018 tarihinde yapılan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonasında ülkemizi temsil etmiştir. Şampiyona esnasında sırf kendi kulübünden Mehmet Batuhan Özdemir isimli sporcu ile konuştuğu için salonda herkesin içinde hocası Doğan Deveci şişe fırlatmış, hakaretler etmiştir. İbrahim AKBULUT isimli hoca uyarmak zorunda kalmıştır.05.09.2018 tarihinde Denizli de ki salon da hocası Doğan Deveci kızımı köşeye sıkıştırıp birkaç yumruk atmış yetmemiş yere düşüp kalktıktan sonra tekrar yumruk atmıştır. Bu arada ağıza alınmayacak küfür ve hakaretlerde bulunmuştur. Kızım 2011 yılından bu yana Karate ile uğraşmaktadır. Kızımın yaşadığı travmayı kelimelerle anlatmak mümkün değildir. Çocuğa yönelik şiddetin hiç bir mazereti olamaz. Hele bu şiddet sporcu yetiştirme iddiasında olan birinden geliyor ve milli sporcu bir çocuğa geliyorsa asla... Bu tip insanların bundan sonra başka çocuklara aynı şekilde davranmaması, çocuklarımızın bu spordan uzaklaşmaması için lisansının iptal edilmesi dahil her türlü yaptırımın uygulanmasını istiyorum. Son yıllarda çocuğa yönelik şiddet konusunda devletimizin ciddi tedbirler aldığını biliyorum. Ayrıca Federasyonunuzun bir kız çocuğuna, milli bir sporcuya yönelik böyle bir şiddet uygulamasına kayıtsız kalmayacağına böyle hastalıklı insanları, içinizde barındırmayacağınıza inanmıyorum. Konu ile ilgili darp raporu alınarak şikayette bulundum. Bilgilerinize arz ederim.”

HOCADAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Milli sporcunun ailesi tarafından ortaya atılan iddiaların ardından bir açıklama da iddialara konu olan antrenör Doğan Deveci’den geldi. Milli antrenör, yaptığı açıklamada iddiaları kabul etmedi. Yarın(Cuma) karşı şikayette bulunacaklarını aktaran Deveci, “Yalan söyluüyorlar. 8 yıldır çalıştırıyorum bugün ne oluyor 1 yıldır benimle dalga geçiyorlar ailesi o diğer arkadaşlarıyla bende en az 5 kere tembih ettim. Dün akşamda maç bitimi toplantıda neden böyle tekrar sorduğumda ben bir şey yapmıyorum diyor. Bağırma vurma yok. Maça giden sporcular şahit. En az 10 sporcu.  İnsanlar böyle bizde gerekeni yapacağız. Savunmamızı şahitlerle vereceğiz. O kadar şampiyon yetiştiriyoruz haber yapan yok asilsiz haberlere internete veriyorlar. sağlık sun bizde gerçekleri kanıtlayacağım” dedi.

Kaynak: Meriçulukuş.tv