Denizli dahil 13 ilin büyükşehir olmasından sonra kapatılacak olan İl Özel İdare’nin özel ve devlet işçileri Özel İdarelerin kapatılmaması için Ankara’da eyleme gidiyor. Türk İş’e bağlı Yol İş Sendikası Denizli Temsilcisi Hüseyin Barut, Denizli’den 300’e yakın işçinin katılması planlanıyor. 
Denizlili Özel İdare işçileri Ankara’ya gidiyor. Denizli’nin Büyükşehir olmasından kapatılarak yetki ve sorumluluk bölgeleri Büyükşehir idaresine verilen Özel İdare’nin devlet ve taşeron işçileri idarenin kapatılmaması için Ankara’ya eyleme gidiyor. Türk İş’e bağlı Yol İş Sendikasına bağlı işçiler daha önce de yaptıkları eylemleri 3 ana başlıkla başkente taşıyor. Eylemin içeriği hakkında özel açıklamalar yapan Yol İş Sendikası Denizli Temsilcisi Hüseyin Barut, sendika olarak sadece özel idarelerin kapatılmaması için değil, bazı karayolu ve otobanların özelleştirilmesine ve kamuda çalıştırılan taşeron işçilerin haklarının verilmesi konularında yoğun katılımla bir eylem düzenleyeceklerini söyledi. 
Denizli’den eyleme 300’ün üzerinde işçinin katılacağını açıklayan Barut, “Biz yıllardan bu yana köylerin en ücra köşelerine kadar hizmet götürmek için çabalayan işçileriz. Biz yıllarımızı verdiğimiz kurumumuzun belediyeye bırakılmasını istemiyoruz. Biz bunu daha önce birçok platformda dile getirdik. Şimdiki hedefimiz Ankara’da yoğun katılımla eylem yapmak. Amacımız kapatılmaya karşı Hükümete bir kere daha çağrı yapmak istiyoruz. Amacımız sadece özel idarelerin kapatılmasına karşı çıkmak değil. Biz kamuda çalışan taşeron işçilere haklarının verilemesi ve bu işçilerin kadroya alınması için de bu eylemi düzenliyoruz. Biz bu eylemi düzenlerken taşeron işçilerin mevcut yasa ile iş aktinin 29 Mart itibariyle sona erdirilmesine karşı çıkmayı da istedik. Amaçlarımız bu. Biz yapılabilecek olan yeni bir düzenleme ile bu sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz” dedi.