Denizli Kayalık Camisi'nde görev yaparken, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kırım'a koordinatör imam olarak atanan 46 yaşındaki Hikmet Yuvacı, mart ayından bu yana Kırım'da görev yapıyordu. Daha önce de Rusya'da imam olarak çalışan Hikmet Yuvacı, geçtiğimiz günlerde Rus uçağının Türkiye sınırları içinde düşürülmesinin ardından zor günler yaşamaya başladı. Kırım'da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı ofis Rus polisleri tarafından basılan ve pasaportuna el konulan imam Yuvacı, daha sonra mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme tarafından para cezasına çarptırılan Yuvacı, ayrıca Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'dan sınırdışı edildi. Bu süreçte birçok defa polisler tarafından sıkıntı çıkarılan imam Hikmet Yuvacı, Diyanet İşleri ile de konuşarak memleketi Denizli'ye döndü.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NIN KOORDİNATÖRÜ OLARAK KIRIM'A ATANDI
Geçtiğimiz Mart ayında Kırım'a atandığını belirten imam Hikmet Yuvacı, "Daha önce de bölgede görev yaptığım için Kırım'a görevli olarak gittim. Diyanet İşleri Başkanlığı oradaki soydaşlarımıza hizmet götürmek için koordinatör olarak beni seçti. Ben de oraya giderek hizmet etmeye başladım"dedi.

"İKİ ÜLKE ARASINDA YAŞANAN SIKINTILARIN ARDINDAN SINIRDIŞI EDİLDİM"
Türkiye sınırında Rus uçağının düşürülmesinin ardından bölgede Türklere karşı nefretin ortaya çıktığını ifade eden Yuvacı, "Büyük sıkıntılar yaşadık. Rus polisleri ofisimizi bastı. 8 saat ofisimizde arama yaptılar. Pasaportumuza el koydular. Bölgede yapılan camiler, medreseleri kontrol ediyordum. Rus yetkililer bizi engellemeye başladı. Ofisimize yapılan aramada bir şey bulamadılar. Zaten biz şeffaf çalışan bir devletin yetkilileriyiz. Rusya'nın aldığı karar neticesinde istihbaratçılar bize sıkıntı verdiler. Pasaportumuza el koyduktan sonra mahkemeye çıkarıldım. Mahkeme para cezası verip sınır dışı etme kararı aldı. Bu bana karşı bir olay değil. Bu Rusya'nın Türklere karşı uyguladığı nefret politikasıdır. Ben de zor da olsa memleketime, Denizli'ye döndüm. Gönül isterdi ki oradaki soydaşlarımıza uzun yıllar hizmet edebilelim kısmet olmadı" ifadelerini kaydetti.
İmam Hikmet Yuvacı, Rusya'da görev yapan diğer Türk yetkililerin de sıkıntılı günler yaşadığını sözlerine ekledi. Yuvacı, daha önce de metroseksüel imam olarak tanınmış ve camisini temiz tutmadaki gayretiyle haber olmuştu.