HABERDENİZLİ.COM

Çiftçilik yaparak hayata tutunan Yılmaz, “21 yıldır paramı geri alamıyorum. Benim gibi binlerce insan var. Cumhurbaşkanı sesimizi duysun” diye konuştu. Denizli’de 83 yaşındaki Bayram Yılmaz İhlas Finans’a kaptırdığı parasını 21 yıldır alamıyor. 2001 yılında tasfiye edilen İhlas Finans’a o dönemde 49 bin dolar değerinde 70 bin lira yatırdığını söyleyen Yılmaz, “Paramızı vereceklerini söyleyip ödeme yapmadılar. Dava açtım kazandım ama yine de tahsil edemedim. Resmen paramı gasp ettiler” diye yakındı. 

O PARA 32 YILIN BİRİKİMİYDİ

1965 yılında Almanya’ya göç ederek çalışmaya başlayan Bayram Yılmaz çeşitli fabrikalarda ve en son azot sanayinde çalıştıktan sonra 1997 yılında emekli oldu. Emeklilik sonrası Türkiye’ye kesin dönüş yapan Yılmaz 32 yılda biriktirdiği 70 bin lirasını İhlas Finans’a yatırdı. Yılmaz bir arkadaşının tavsiyesi üzerine 1999 yılında para yatırdığını belirterek; “Faiz olmayacağı katılım payı ödeneceğini söylediler. İnsanlık namına yatırdım. Benim paramın karşılığı o dönemde 49 bin dolardı” diye konuştu.

BÜTÜN BİRİKİMİM KALDI

Yılmaz başından geçenleri şöyle anlattı, “O dönemlerde durumları iyi olmadığı için iflasın etmek üzereydiler. Dönemin hükümeti katılımcılara ödeme yapılması talimatını verdi. Bizlere paralarımızın ödeneceği söylendi ama bir türlü alamadık. 2014 yılında beni çağırdılar. Bir anlaşma imzaladık. Aylık 700 dolar ödeyerek borçlarını bitireceklerdi. İki ay ödeme yaptılar bir daha yapmadılar. Sürekli oyalamaya çalıştılar. Ben de dava açtım ve kazandım. Fakat muhatap firma sürekli değişiyor. Kendi bünyelerinde başka şirketler karşımıza çıkıyor. Araştırıyoruz onların da üzerinde mal yok. Paramızı tahsil edemedik.”

ÇİFTÇİLİK YAPARAK GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

83 yaşındaki Yılmaz 20 yıldır yatırdığı parayı geri alamadığını belirterek, “Alacağım bugünün değeriyle 500 bin liranın üzerinde. Benim durumumda çok insan var. Devlet büyüklerimizin sesimizi duyarak bizlere yardımcı olmasını istiyorum” dedi. Eşi ile birlikte Gökpınar’da yaşayan Yılmaz bahçecilik ve hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. Yılmaz; “Emekli maaşımdan başka gelirim yok. Bu benim alın terim. İnsanlar duysun, bilsin istiyorum. Gurbette yıllarca alın teri ile kazandığım para bu” diye isyan etti.