HABERDENİZLİ.COM

Cloudnesil Yazılım firmasını 2015 yılında tek başına kurdu. 2021 yılında 55 çalışanı ile büyümeye devam ediyor. 30’a Yakın “Bulut Yazılım Uzmanını” İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı ile Yetiştirdi.

Dokuzeylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra Londra’ya giden Ramazan Varlıklı, on yıl Londra’da çalıştı. Daha sonra ülkesine döndü.

Tüm dünyada hızlı bir ilerleme kaydeden yazılım sektöründe kazandığı iş deneyimi ile kendi ülkesinde bir yenilik oluşturmak ve ülkeye katkı sağlamak istiyordu. 2015 yılında Cloudnesil Yazılım firmasını tek başına kurdu.

2016 yılının sonunda dört çalışanı vardı. 2017 yılında, yazılım ihracatında Denizli’de ilk üçe girmeyi başardı. İşleri zamanla artmaya başlamıştı. Bu nedenle çalışan sayısını artırmak istiyordu. Ancak, bu sektörde yapılacak işe göre kişiyi kendisi yetiştirmesi gerekiyordu. Ayrıca, bu alanda yetişmiş eleman sıkıntısı vardı. Hiç deneyimi olmayan on kişiyi işe başlatmasının kendisine bir katkısı olmayacaktı. O nedenle zamanla sayısını artıracak şekilde mühendis istihdam etmesi gerekiyordu.

Denizli İşkur'un işbaşı eğitim programları ile

Tam bu sıralarda Denizli İŞKUR tarafından işverenlere ve iş deneyimi kazanmak isteyen iş arayanlara yönelik İşbaşı Eğitim Programı olduğunu öğrendi.

Denizli İŞKUR’a giderek program hakkında detaylı bilgileri öğrendi. Yazılım alanında işi yeni öğrenecek mühendislerin,  firmada çalışmaya başladıkları andan itibaren 9 aya kadar çalışma ücretlerini ve İş Kazası Meslek Hastalığı ile Genel Sağlık Sigortasını Denizli İŞKUR karşılayacaktı.

Bu sayede kısa sürede daha fazla mühendis yetiştirebilecek ve sektörde yetersiz olan deneyimli mühendis ihtiyacını daha çabuk karşılayabilecekti. 2018 yılında Denizli İŞKUR’a başvuru yaparak ilk işbaşı eğitim programını başlattı. 2018’den bugüne kadar İşbaşı Eğitim Programı ile 30’a yakın mühendisi “Bulut Bilişim Uzmanı” olarak yetiştirdi.

Şuan 40’ı mühendis olmak üzere 55 personel ile çalışmalarına devam ediyor. Kendilerini ziyaret eden İŞKUR personeline yaptığı açıklamada Varlıklı, “Sürekli iş alıp almama garantisi olmayan bir sektörde, sürekli kırk mühendis ile çalışmak işveren için oldukça zor ve ekonomik olarak riskli bir durumdur. İŞKUR’un işbaşı eğitim programı sayesinde bugüne kadar otuza yakın mühendis yetiştirdim. 6 ay boyunca bu genç mühendislerin ücretini İŞKUR karşıladı. 6 ayın sonunda tamamını en az 6 ay kendi firmamda istihdam ettim. Bir yılın sonunda bu mühendis arkadaşlarımın yüzde sekseni kendi firmamda çalışmaya devam ederken kalan kısmı başka firmalarda çalışmaya başladı” dedi.

Denizli İşkur'un işbaşı eğitim programları ile

DENİZLİ İŞKUR OLMASAYDI BUGÜN BİZ OLMAZDIK

Sözlerine devam eden Ramazan Varlıklı, “Denizli İŞKUR’un desteği sayesinde belirli dönemlerde işin azalmasına rağmen çalışanlarımı hem işten çıkarmadım hem de firmamda yapacağım işleri mühendislere kendim öğrettim. Mühendislerin işi öğrendiği dönemde ücretlerini Denizli İŞKUR karşıladığı için bu gençlere sağlıklı bir şekilde eğitim verme olanağım oldu. Eğitim verdiğim dönemde, deneyimi olmayan, işi tam olarak bilmeyen mühendisleri direkt olarak işin başına geçiremem. Ancak eğitim aldıktan ve işi öğrendikten sonra mühendislerimi iş sahasında çalıştırabiliyorum. İşte bu noktada Denizli İŞKUR, 2018’den bugüne hep yanımızda oldu. Hem ben çalışmayı istediğim mühendisleri gider kaygısı olmadan yetiştirdim. Hem de otuza yakın genç mühendis arkadaşım bu sektörde çalışmaya hazır hale gelecek iş deneyimi kazandı. İşbaşı Eğitim Programı ile yetiştirdiğim “Bulut Yazılım Uzmanı” mühendislerin yüzde yüzü bu alanda istihdam edildi“ dedi.

Denizli İşkur'un işbaşı eğitim programları ile

Ayrıca, çalışanlarına sosyal alanda gelişim olanağı ve iş ortamında esnek çalışma uygulayan ve birçok firmaya örnek teşkil edecek sistem ile çalışmalarına devam eden Cloudnesil Yazılım firması,  Ülke içinde katkı sağlamak amacıyla KOBİ’lere faydalı olabilecek lojistik start up projesi geliştiriyor. Bu proje kısmen çalışmaya başladı. Burada da KOBİ’lere “Motorlu Kurye” sağlıyor.

Firmanın geleceği ve çalışmaları hakkında ne düşündüğünü soran yetkililere, düşüncelerini arz eden Cloudnesil Yazılım firma sahibi Ramazan Varlıklı, “Şuan Yapay zeka, Cloud ve Bigdata alanında çalışmalar yapıyoruz. Start up projesi ile başlattığımız bu işin de Türkiye’de önemli bir yer edineceğini düşünüyorum. Her geçen gün büyüyoruz. Önümüzdeki yıllarda çalışan sayımızın daha da artacağını ön görüyorum. Genç mühendisleri, yazılım merakı ve bu alanda yeteneği olan diğer branşlardaki gençleri de Cloudnesil Yazılım’a davet ediyorum. Denizli için Türkiye için genç arkadaşlarımla çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum. “Bulut Bilişim Uzmanlarımızı” ben yetiştiriyorum, Denizli İŞKUR destekliyor. Yetişen yeni nesil adına ve işveren olarak kendi adıma katkılarından dolayı Denizli İŞKUR’a ve devletimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Denizli İşkur'un işbaşı eğitim programları ile

Denizli İşkur'un işbaşı eğitim programları ile