HABERDENİZLİ.COM

Hükümete yakınlığı ile bilinen fakat zaman zaman sert eleştirilerde bulunan Gazeteci Ömer Turan gözaltına alındı. Gözaltı haberini Turan’ın imtiyaz sahibi olduğu Manşet 24 adlı internet haber sitesi duyururuken Turan’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında yaptığı haber nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı. 

Ömer Turan Manşet 24 isimli sitede, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la ilgili ‘Manset24 şok tweetlere ulaştı’ başlıklı haber yayınladı.  Haberde, darbe girişimi sonrası kapatılan Taraf gazetesinin yazarlarından Emre Uslu, Önder Aytaç ve Mehmet Baransu’nun Fidan hakkındaki tweetleri konu ediliyordu.   Önder Aytaç'ın Hakan Fidan'ı MİT müsteşarlığı için aday gösterdiği şeklinde bir haber yayınlamıştı. 
Turan’a yapılan suçlamanın Fidan'ı FETÖ ile irtibatlı göstermek için algı operasyonu yaptığı iddia edildi. Savcı Hasan Yılmaz'ın kararıyla yapılan gözaltı süresinin 7 gün olduğu öğrenilirken Ömer Turan'ın FETÖ ile bağının da araştırılmasının talep edildiği ortaya çıktı.

Turan daha önce de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli AK Parti Milletvekili Cahit Özkan hakkında FETÖ’cü iddiasında bulunmuştu. 

Bu arada gözaltına alınan Turan, kendisiyle ilgili 3 sayfalık bir not yazdı. Yazdığı notta Hakan Fidan'a hakaret etmediğini, sadece bir dönem FETÖ'cü isimlerin Fidan'ı nasıl övdüğünü anlattığını söyleyen Turan, kendisine daha önce 2 kez FETÖ'den soruşturma açıldığını ve takipsizlik aldığını hatırlattı. Turan, "bu sayın Cumhurbaşkanımıza ve FETÖ ile mücadele edenlere hatta tüm milli unsurlara çekilmiş bir operasyondur. Yarından itibaren Ömer Turan'ı bile almışlarsa FETÖ ile mücadele bitmiştir, Erdoğan  ölümüne yanında duranlara sahip çıkmıyor algısı işleyecek" dedi.

"Bu bir KÖZ operasyondur" diyerek devlet içindeki KÖZ yapılanmasını işaret eden Turan, "küs değilim, kızgın değilim ya da kırgın hiç değilim, aksine gururluyum. Türk devletine ve Erdoğan'a olan sadakatimi hapise girerek ödüyorum. Bu benim için bir şereftir. Vallahi sonunda ölüm dahi olsa bu kutlu davadan vazgeçmem. Ya devlet başa ya kuzgun leşe" ifadelerini kullandı.