Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından İstanbul Evteks Fuarı'na katılan firmalarla, Denizli Polisevi’nde bir istişare toplantısı gerçekleştirildi. 
Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıda, DENİB Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, güncel ekonomik verilerin değerlendirildiği ve Evteks Fuarı'na ilişkin verilerin paylaşıldığı bir sunum yaptı. Uzunoğlu sunumunda, gelişen ülkelerdeki toparlanma sürecinin devam ettiğine değinirken, özellikle Çin’in büyümede bir miktar yavaşlama yaşamasına rağmen hala dünya ekonomisinin lokomotif ülkesi olmayı sürdürdüğünün altını çizdi. 
Türkiye’nin 2013’teki yüzde 4’lük büyüme oranı ile göze çarpan ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Uzunoğlu, 2014 yılına ilişkin olarak ise her ne kadar IMF ve diğer uluslararası örgütler Türkiye’ye ilişkin büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etseler de, büyümenin tahminlerin üstünde olacağını öngördüklerini belirtti. DENİB Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, benzer toplantıları her Evteks Fuarı öncesinde gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, katılım sağlayan firma temsilcilerine teşekkür etti.
Dünyanın ev tekstili sektöründeki en önemli fuarları arasında yer alan ve EVTEKS Fuarı'nın, 21-25 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirileceği, yaklaşık bin firmanın stant açması ve çok sayıda ziyaretçinin gelmesi beklenen fuarın, Denizli için ayrı bir önem taşıdığı kaydedildi. Ev tekstilnde dünyada öne çıkan Denizli’den fuarda katılan firmaların 85 stant açacağı belirtildi.