HABERDENİZLİ.COM

Denizlili gezgin Mehmet Han, dünyayı gezmeye devam ediyor. Her yıl yılın bu aylarında dünyayı gezen gezginin bu yılki durağı Afrika ülkesi Uganda oldu. Mehmet Han, burada Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını unutmadı. Gezgin, başkent Kampala’da 23 Nisan’ı Ugandalı miniklerle kutladı.

Uzman rehber eşliğinde Afrika’nın incisini gezen Denizlili gezgin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da unutmadı. Gezgin, Uganda’nın başkenti Kampala’nın Kisenyi Mahallesi’nde Ugandalı miniklerle poz verdi. Türk ve Uganda Bayraklarını açan minikler Denizli’ye selam gönderdi.

MEHMET HAN

İŞTE O PAYLAŞIMI

Mehmet Han o anı sosyal medyada ölümsüzleştirdi. Han, fotoğrafın altına şu paylaşımı yaptı: “10 Yıldır Dünyayı geziyorum. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bu anlamlı günde yine Dünyanın bir ucundayım. Afrika'nın incisi Uganda'da. Her yıl ki geleneğimi Uganda'da da devam ettirdim. Fotoğrafta gördüğünüz minikler, başkent Kampala'nın Kisenyi mahallesinin çocuklarından sadece bir kaçı. Kampala'da mahallelerini ziyaret ettiğim ve "Hujambo" diyerek selamladığım Kisenyili miniklerin bu özel günde sizlere ve Türkiye'ye selamları var. Bende onlara ve Dünyanın dört bir köşesinde ki çocuklara: "Küçük hanımlar, küçük beyler! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun!" diyorum. "Yaşasın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti."