Fransa’nın Guebwiller kentinde, belediye havuzu inşaatı sırasında bulunan ABD ordusuna ait bir bomba imha edildi. Bombanın 250  kilogram ağırlığında ve II. Dünya Savaşı’ndan kalma olduğu açıklandı.

Fransa’nın Almanya sınırına yakın kenti Guebwiller’de dün belediye havuzu inşaat çalışmaları sırasında bulunan bomba, kentte panik havası yarattı.
Guebwiller’in bağlı olduğu Haut-Rhin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, bombanın bulunması sonrası havuz inşaatı durduruldu ve 500 metre çapında güvenlik çemberi oluşturuldu.

Özel ekiplerin incelemeleri sonrası bombanın bu sabah imha edilmesine karar verildi. Bölgede yaşayan yaklaşık bin kişi tahliye edilerek sabah 07.00’dan itibaren şehirdeki üç spor salonuna sevk edildi.
Colmar’dan gelen üç kişilik özel imha ekibi, yaklaşık iki saat süren işlemleri sonrasında bombayı etkisiz hale getirdi.


(ÖZEL HABER) Zekican Şenkaya


OLAY YERİNE 400 METRE YAKIN OLAN DENİZLİLİ AİLELER

Güllü Ermiş Uetd Guebwiller kadın kolları Başkan'ı konuşmasında; "Guebwiller bölgesinde bulunan Bomba benim evimin 400 metre ilerisinde idi. Güvenlik için tahliye edilen binalarda oturan kardeşim Muhammet Ermiş'ide evinden tahliye kararı aldılar kardeşim spor salanuna gitmek yerine arkadaşlarının yanına gitti. Tavaslı Zekeriya.S ve ailesini daha sonra, Balkıcalı Fatma ve Ömer çiftini, Buldanlı olan Cemal Ö. ailesini olay yerinden güvenlik amacıyla aynı şekilde uzaklaştırmak için spor tesislerine yönlendirildiler ama çoğu Denizlili aile eşi ve dostlarının yanına gitmeyi tercih etti. Sabah 07.00'da kardeşimin ve arkadaşlarımın evleri güvenlik amacıyla boşaltılmıştı, güvenlik önlemleri alındıktan ve bomba imha edildikten sonra 14.00'da herkes evlerine geri yerleşti" dedi.

Daha birçok Denizli'nin İlçesindende isimler olduğu Güllü Ermiş tarafından belirtildi.

Boşaltılan binalarda Konyalılarında olduğu belirtiliyor ve 8 binanın boşaltıldığı, 600 kişininde 07.00'dan 14.00'a kadar evlerine gidemedikleri bilgisi alındı.