HABERDENİZLİ.COM

Endonezya’da yaşanan deprem sonrası harekete geçen Türk Kızılay’ını yardımlarını sürdürüyor. Yardım kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Türk Kızılay’ının Endonezya’nın batısındaki Sulawesi’ye ulaştığını söyledi. Otçu açıklamasında, “Türk Kızılay ekipleri ilk andan itibaren bölgeye intikal etti ve yürütülen çalışmalara dâhil oldu. Afet bölgesinde ihtiyaca yönelik ilk öncelikli konular barınma, temiz suya erişim, gıda ve gıda dışı destek malzemeleri olarak belirlendi.  Afet bölgesine gönderilmek üzere hazırlanan temel ihtiyaç malzemelerinin THY kargo uçağı ile ilk olarak Makassar bölgesine; ardından da afet bölgesine sevk edilmesi planlanıyor. Afet bölgesinde hali hazırda var olan ekibe ilave olarak yeni bir ekip daha gönderilecek. Türk Kızılay Delegasyon Başkanlığı ekipleri bölgede hem hükümet yetkilileriyle hem de Endonezya Kızılhaçı ile yakın ilişki içerisinde hareket ediyor” dedi. 

YARDIM ÇAĞRISI YAPTI

Endonezya’nın Sulawesi adasında Cuma günü meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunamide ölü sayısı 1234’e çıktığını ifade eden Otçu, “Ayrıca 29 kişi kayboldu. Yaklaşık 17 bin kişi tahliye edildi. Bölgeden acı görüntüler geliyor. Ölenler toplu olarak defnedilmeye başlandı. Endonezya Devlet Başkanı JokoWidodo afet bölgesine uluslararası yardım sevkiyatı için onay verdi. Deprem ve tsunamiden etkilenen Dongala, Sigi ve ParigiMountog bölgelerine halen erişim sağlanabilmiş değil. Söz konusu bölgelerde toplam 1,2 milyon nüfus yaşıyor. Bu bölgelerdeki yıkımın can kaybı sayısını artırabileceğinden korkuluyor.

Kızılay Denizli Şubesi Endonezya’ya yapmak istedikleri yardımları ulaştırmaya hazır. Kızılay Denizli Şubesine 0258 264 43 43 numaralı telefondan ulaşıldığı takdirde ev ya da iş yerlerine gidilerek makbuz mukabilinde bağış yapmak mümkün. Ayrıca; Türkiye Kızılay Derneği Denizli Şubesi’nin Halk Bankası Saltak şubesindeki iban hesabına Endonezya yazarak havale/eft yapmak ta mümkün.

Iban numarası: TR44 0001 2001 3170 0016 1000 57