Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından bölgeye cenaze yıkama ve cenaze nakil araçları gönderdi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Soma'da meydana gelen maden faciasıyla ilgili taziye ve geçmiş olsun mesajı yayınladı. Türkiye’yi yasa boğan faciadan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Zolan, göçük altında kalan tüm madencilerin bir an önce kurtarılarak sevdiklerine kavuşması temennisinde bulundu. Mesajında yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Zolan, şunları kaydetti: 
"Tüm Türkiye büyük bir acıyı yaşıyor. Ekipler yaralıları kurtarmak için seferber olmuş durumda. Elbette böyle bir kazanın hiç olmamasını çok isterdik. İnsan hayatından daha değerli hiçbir şey yok. Allah vefat eden işçilerimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Geride bıraktıkları yakınlarına sabır diliyorum." Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak acılı ailelerimizin yanında olmak adına üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını anlatan Zolan, şöyle konuştu: "Talihsiz kazanın ardından oradaki yetkililerle iletişime geçtik. Bizden talep edilen cenaze yıkama ve nakil araçlarımızı Soma’ya gönderdik. kayıplarımız için dua edeceğiz. Yaralı işçilerimizin de bir an önce kurtarılmaları ve sağlıklarına kavuşmaları için dua ediyoruz. Çok üzgünüz. Allah milletimize sabırlar versin ve bir daha böyle acılar yaşatmasın. Yüce milletimizin başı sağolsun."