"3 Dilli Kardeş Şehir" projesi kapsamında Siirt Valiliği ile Siirt Gazeteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin davetlisi olarak Siirt’e giden Denizli Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler ve bürokratlar, iki il arasında gönül köprüsü oluşturdu. 
Siirt Valiliği ile Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan "3 Dilli Kardeş Şehir" projesi kapsamında Denizli Valiliği, Denizli Gazeteciler Cemiyeti ile Aydın Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden 50 kişilik grup Siirt’e gitti. Denizli ve Aydın ile Siirt arasında bir gönül köprüsünün oluşturulması için hazırlanan proje kapsamında Siirt’in doğal güzellikleri, etkinliğe katılan gazeteci ve bürokratlara tanıtıldı.
Denizli ve Aydın’dan gelen giden heyeti Denizlili olan Siirt Valisi Ahmet Aydın karşıladı.Denizlili olduğunu belirten Vali Aydın, heyeti ilk akşam Siirt Öğretmen Evi'nde ağırladı. Vali Ahmet Aydın, ‘"Siirt bereketli şehirdir. Sayın Başbakanımız Siirt'te şiir okudu. Gerçi başına istenmedik olay geldi ama bu olaydan sonra yine Siirt'ten milletvekili seçilip Başbakan oldu. Kısacası Siirt'in bilinmeyen pek çok güzelliği vardır. Bu program kapsamında siz misafirlerimize Siirt'i tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.
Üç günlük programın ikinci günü konuklar tarihi ve din konusunda bölgenin en önemli ilçelerinden olan Tillo’yu ziyaret etti. Kale’nin doğa güzelliklerini de görme olanağı bulan grup, Siirt merkezine döndükten sonra ise tarihi Ulu Cami, Helvacılar Çarşısı, Gürses Caddesi ile Siirtli gazeteciler tarafından adı verilen Gazeteciler Sokağı'nı gezdi.
Gazeteciler ve bürokratlar son olarak akşam yemeğini ise misafir edildikleri evlerde yedi.Siirt mutfağına özgü yemeklerde, Siirtli aileler tarafından misafirlerine sunuldu.