24 Kasım Öğretmenler Günü Büyük Önder Atatürk’ün millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettikleri 24 Kasım, 1981′den bu yana okullarımızda Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Ülkenin geleceğini yetiştiren öğretmenlerin bu özel gününü Denizli protokolü şu mesajlarla kutladı:

KUTSAL BİR VAZİFE YERİNE GETİRİYORLAR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Zolan mesajında, öğretmenlerin yetiştirdiği öğrenciler ile ülke geleceğinde iz bırakan isimsiz kahramanlar olduğunu söyledi. Başkan Zolan, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmen unvanı ile Millet Mekteplerinin temelini attığı 24 Kasım aynı zamanda Türk milletinin muasır medeniyet seviyesine yükselme hedefinin başlangıç tarihidir" dedi. Bir ülkenin ancak kültür, bilgi ve eğitim donanımlı nesillerle gelecekte var olabileceğine vurgu yapan Başkan Zolan, "Düşünebilen, üretebilen, kendine güvenli ve başarılı bir toplumun temelinde öğretmenlerimizin imzası vardır. Öğretmenlerimiz ülke geleceğine yön verecek nesillerin yetişmesinde, kutsal bir vazifeye sahiptir" dedi. 
Türkiye'yi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için canla başla çalışan öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Başkan Zolan, "Başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan öğretmenlerimize ise sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum" diye konuştu. 

KUTSAL MESLEK ÖĞRETMENLİK
Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenlerin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gün olduğunu belirterek şunları söyledi, "Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü gerektiren, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Bu nedenle öğretmenlik, kutsal ve en onurlu mesleklerden birisidir. En öncelikli hedefimiz, doğru bilgiye ulaşabilen, yorum yapabilen, kendini özgürce ifade edebilen, ülkesi ve bütün insanlık için çalışan bireyler yetiştirmek olmalıdır.Kıymetli Meslektaşlarım,En değerli varlığımız olan çocuklarımızı büyük bir güven duygusuyla ve Başöğretmen Atatürk’ün izinde, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bir şekilde yetiştirmek için elbirliği ile çalışmamız gerekmektedir.
Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Büyük Önder Atatürk; 'Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en öz verili, saygı değer unsurlarıdır' diyerek kutsal bir mesleği temsil ettiğinizi ifade etmiştir.Sevilen, sayılan, aranan, tercih edilen öğretmenler olmak zorundayız. Öğrencilerimizle ve onların velileri ile sıcak, sağlıklı ve doğru diyaloglar kurmalıyız. Öğrencilerimizin üzerine titreyerek onlara sürekli rehberlik ederek her zaman onların yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz.Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin bu mutlu gününü kutlar, başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım."

GELECEĞİMİZİ ÖĞRETMENLER ŞEKİLLENDİRİYOR
Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi, "Türk ulusunun geleceğinin umudu güvencesi olan çocuklarımızı gençlerimizi yetiştiren  öğretmenlermizdir. Bir milletin ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından ilerlemesi öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır.Birlik beraberliğimizin ve çağımızın gerektirdiği koşulları sağlayıp ilerlemenin teminatı öğretmenlerimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum."


DOĞRULUĞUN TİMSALİLER

Ak Parti Denizli Milletvekili Bilya Uçar ise, "Ülkemizi ve milletimizi yarınlara taşıyacak olan çocuklarımızı ve gençlerimizi büyük fedakârlıklarla, emekle, sevgiyle, hoşgörüyle geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, çok özel ve kutsal bir görevi yerine getirmektedirler.‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’ diyen Hz. Ali Efendimiz, öğretmenliğin ne kadar kutsal ve saygı duyulması gereken bir meslek olduğunu göstermektedir. Bizler de bu kutsal görevi ifa eden eğitimcilerimize sadece bir gün değil her zaman gerekli saygıyı ve desteği göstereceğiz. Yeniden büyük Türkiye hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin kalkınması ve muasır medeniyetlerin de ilerisinde olabilmemiz için en büyük görev vatansever öğretmenlerimize düşmektedir.Bu duygu ve düşünceler ile ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimizi rahmetle anıyorum. Tüm çalışan, emekli olmuş ve aday öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum."diye konuştu. 

EN YÜCE MESLEK

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları söyledi, "Öğretmenlerimizin önemini ve toplumdaki yerlerini benimseterek onları onurlandırmak amacıyla 1981 yılından bu yana her yıl öğretmenler gününü kutlamaktayız. Öğretmenlik mesleği, emek, özveri, sabır ve hoşgörü gerektiren en onurlu mesleklerin başında gelmektedir.Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Mualimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmenleri ve eğiticileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip bulunacaktır.’ demiştir. Başöğretmen Atatürk’ün de dediği gibi hayatımızda hepimizin üzerinde bu fedakâr ve onurlu insanların emeği bulunmaktadır. Bir milletin istikbali anlamına gelen çocuklarına ve gençlerine yapılan yatırım, o milletin yarınlarına yapılan yatırımdır. Bu bağlamda bizler de çocuklarımızı eğitim-öğretim anlamında değerli öğretmenlerimize teslim ediyoruz. Evlatlarımız, öğretmenlerimizden, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi ve araştırmayı öğrenmelidirler ki özgüven sahibi, kişilikli, ülkesini ve ulusunu seven, milli ve manevi değerlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirilebilsinler. 
Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı bu amaçlara uygun şekilde yetiştiren, bizleri bu günlere getiren başta başöğretmen Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm değerli fedakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü yürekten kutluyorum."

GÜRLESİN: ‘GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZ,
SİZLERİN ELLERİNDE ŞEKİLLENECEK’

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çocukları aydınlık yarınların teminatı olarak gördüğünü belirterek, Türkiye’yi çağdaş muasır medeniyetler seviyesine çıkarak neslin öğretmenlerin elinde şekillendiğini bildirdi.
Başkan Gürlesin, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm öğretmenlerin bu özel gününü kutladı.
Mesajında, öğretmenlerin kutsal bir görevi yerine getirdiğine dikkat çeken Başkan Gürlesin, şu görüşlere yer verdi:
‘Öğretmenlerimiz, bizlerin aydınlık yüzüdür. Ülkemizi her alanda dünyanın bir numarası yapacak kadrolar, öğretmenlerimizin elinde hayat bulur. Bu nedenle başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere eğitimin her aşamasını önemsiyoruz. Olmazsa olmazlarımız arasında eğitim gelmektedir. Eğitim sadece bir kuruma bırakılacak basit bir iş değildir. Pamukkale Belediyesi olarak eğitim söz konusu olduğunda yapamayacağımız fedakarlık yoktur. Amacımız, yerel yönetim olarak eğitimin çağdaş standartlara ve hatta üzerine çıkarılması için bize düşenin en iyisini yapmaktır. Eğitim denildiğinde tüm yatırımlarımızdan vazgeçip kaynaklarımızın tamamını bu sektöre aktarabiliriz. Bizlerin eğitime bakış açısı budur. Öğretmenlerimiz ise eğitim camiasının başında gelmektedir. Öğretmenlimizin ağzından çıkacak bir harfi bile önemsiyoruz. Be nedenle tüm okullarımızı tek tek dolaşıp öğretmenlerimizden beklenti ve önerilerimi alıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, öğretmenlerimizin elinde şekillenecektir.’
Başkan Gürlesin, başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlere Allah’tan rahmet dileyerek, ‘Bizleri biz yapan, ülkemizin bugünlere ulaşmasında emeği geçip aramızda olmayan tüm öğretmenlerimizi şükranla anıyorum. Görevini büyük fedakarlıklarla sürdüren tüm öğretmenlerimizin de bu özel gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum’ dedi.  


KARANLIĞA MEYDAN OKUYORLAR
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı. Subaşıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bizlere hepimize; doğruyu, güzeli, her alanda kendimizi yenilemeyi öğreten, bizlere vatan millet sevgisini aşılayıp milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan, yetiştirdiği genç nesiller ile geleceğe ışık tutup karanlığa meydan okuyan değerli öğretmenlerimizin,  vazifelerinin büyüklüğüne sonsuz saygı duyuyoruz.Geleceğe umutla bakmamızın nedeni öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz için ne desek, ne yapsak, ne yazsak azdır. Bizlerde öğretmenlerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Onlar bizlerin baş tacıdır.  Gördüğümüz ve yaşadığımız güzellikler öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesillerin, toplumumuza armağanıdır.Öğretmenlerimiz çocuklarımızı, çocuklarımız da geleceğimize yön verecektir. Mutlu ve güzel bir geleceğin mimarı, eğitim camiamızın değerli mensupları olan öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler gününü en kalbi duygularla kutluyor, en derin saygılarımı sunuyorum.” 


ATATÜRK ÖĞRETMENLİKTE ÖRNEK ALINMALI
Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Avni Örki, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Atatürk’ün öğretmenlik anlamında örnek alınması gereken kişi olduğunu söyledi.
Örki, yazılı açıklamasında, AK Parti hükümetlerinin eğitime çok büyük yatırım yaptığını açıkladı. Örki, göreve geldikleri günden bu yana, eğitimi bu ülkenin birinci meselesi kabul ettiklerini ifade ederek, “Bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık. Bütün bunların yanında öğretmenlerimizin hayat standartlarının yükseltilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, morallerinin yüksek tutulması için de pek çok düzenleme gerçekleştirdik” dedi. Örki sözlerine şu şekilde devam etti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “başöğretmen” sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Hayatlarını kaybeden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, yaşayanlara da sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum." 


ONLAR GELECEĞİMİZİN MİMARLARI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Denizli İl Başkanı Ferudun Ünal, geleceğin mimarları olan öğretmenlerin, her türlü özen ve saygıyı hak ettiğini söyledi.
 Öğretmenler Günü nedeni ile bir kutlama masajı yayınlayan MHP  Denizli İl Başkanı Ferudun Ünal,     "Öğretmenler, geleceğimiz olan çocuklarımızı cesur, bilgili, zeki ve çalışkan bireyler olarak yetiştirmek amacıyla üstlendikleri sorumlulukları bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en güzel şekilde yerine getireceklerine yürekten inanmaktayız. Başöğretmen Atatürk; "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözleriyle öğretmenlere olan güvenini dile getirmiş, öğretmenleri onurlandırmıştır. En zor şartlarda bile, ülkenin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen tüm öğretmenlerin, öğretmenler günü kutlu olsun. Bu vesile ile aramızdan ayrılan öğretmenleri rahmetle anıyor, kıymetli öğretmenleri yürekten kutluyorum" dedi.  


GÖREVLERİN EN SOYLUSUNU İCRA EDİYORLAR
MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip,  mesajında şu görüşlere yer verdi,  “Öğretmenlerin geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyerek, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirdiklerini kaydederek, Bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirip, görevlerin en soylusunu icra ederler. Toplumun öğretmene gösterdiği itibar onların hayattaki onurları ve zenginlikleridir. Her sınıfta bir ömre yayılan sevgi, saygı ve bilgi dolu farklı dünyalar kurulur. Bizler de ve kişiliğimizde izleri olan öğretmenlerimizle ilişkilerimiz hayat boyu devam eder. Yüreğimizin derinliklerinde ebediyen sakladığımız öğretmenlerimiz bazen bir sözle, bazen, ne kadar haklı olduklarını hatırlatan hayat tecrübeleriyle akıllarımıza gelir. Hayattan, dünyadan, gelecekten, insandan umudun kesilemeyeceğini, doğru yönlendirilmiş, iyi işlenmiş eğitilmiş bir insanın evreni değiştirme kudretini en iyi bilen mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, başarılar ve mutluluklar diliyor, sevgi ve selâmlarımı iletiyorum.”