Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’den Hakkari’ye konfeksiyon makineleri gönderilmesi nedeniyle düzenlenen törene katılarak barış ve kardeşlik mesajları verdi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, birtakım açılış ve ziyaretler için memleketi Denizli’ye geldi. Denizli’de ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi’nden Hakkari’ye gönderilecek konfeksiyon makineleri ile ilgili törene katılan Bakan Zeybekci’ye; Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri eşlik etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hakkari Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Hasret Yılmaz bir konuşma yaptı. Konfeksiyon makinelerinin Hakkari için çok önemli olduğunu belirten Yılmaz, "Bu konfeksiyon makineleri Denizli için küçük bir şey olabilir ama bizim için çok önemli. Orada her ailede 7-8 kız var. Kızlarımız yaz kış bu atölyelerde çalışacak ve istihdam sağlanacak. Biz bu makinelerle çok güzel şeyler yapacağız. Burada insanlar iş beğenmezken bizim orada 3 ay 100 TL’ye çalışıyorlar. Hakkari’de siyaset yapmak kolay değil. Silahların gölgesinde siyaset yapılıyor. Hakkari siyaset yapabiliyorsak bu Başbakanımızın sayesindedir. AK Parti binamız varsa bu Başbakanımızın cesaretindendir. Bu ülkenin Başbakanımıza ihtiyacı var’’ diye konuştu.
Daha sonra konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise kardeşlik mesajları verdi. Hakkari ve çevresinde ziyaretler gerçekleştirildiğini belirterek, "Kardeş kanının durması ve anaların ağlamasının kesilmesinin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu ve ne kadar da kolay olduğunu gördüm. İnsanların kaybedecek bir şeyleri yoksa o insanlara her şeyi yaptırabilirsiniz. İnsanların hayattan beklentileri varsa iki düşünür, üç düşünür, doğruyu bulur. Çaresizken kendilerini kandıranlara cevap verirler. Hakkari’de siyaset yapmak buradaki kadar kolay değil. Orada salonda toplantı yapılacağı zaman bile dışarıya bayrak asmak kolay değil. Denizli’de her yeri süslüyoruz. İl seçim kurulundan kabin istemişler, onu bile vermemişler. Bu demokrasi mücadelesidir. Bu CHP, MHP ve BDP için de geçerlidir. İnsanların kutsal seçme ve seçilme hakkı engellenemez’’ dedi.

"BAŞBAKANIMIZ AÇILIM SÜRECİ İÇİN ELİNİ, AYAĞINI DEĞİL, TÜM VÜCUDUNU ORTAYA KOYDU"
Hükümet olarak insanları yaşadıkları yerde mutlu etmek uğraşı içinde olduklarını ifade eden Zeybekci, ‘’ Biz insanlarımızı yaşadıkları yerde mutlu etmek istiyoruz. Orada yaptığımız hareketlerle bu ülkenin her taşına altın çivilerle oraların mülkiyetini belgesini çakmak istiyoruz. İnşallah Hakkari’de bu imkanlarla kızlarımız işler yapacaklar. Meslek edinecekler. Barış ve kardeşlik iklimi orada egemen olduktan sonra her şey daha güzel olacak’’ dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılım süreci ile büyük bir risk aldığını kaydeden Zeybekci şöyle konuştu:
"Başbakanımız siyaseten bir siyasetçiyi aşağı indirebilecek riskli bir adım attı. Buna kimse cesaret edemezdi. Kardeşler arasından akan kanı durdurmak, analarının gözyaşlarını dindirmek gerekiyor. Kardeşliğin hası orada. Bunu tüm Türkiye’ye yaymakla ilgili Başbakanımız bir adım attı. Elini, ayağını değil, tüm vücudunu ortaya koydu. O iklim sağlanınca olacaklar işte bizim bu yaptığımız gibi olacak.’’
Konuşmaların ardından Hakkari Halk Eğitim Merkezi'nde kurulacak dikiş atölyesi için 11 dikiş, 2 overlok makinesi, 1 reçme, 1 ilik, 1 düğme makinesi, 1 sanayi tipi ütü ve paskarası (buhar üretici), 1 dik bıçaklı kesim motoru, 1 pastal yapıştırma ütüsü, 550 kilogram çeşitli tiplerde boyalı ve baskılı penye kumaşı, kumaşlar için değişik renklerde dikiş ipliği, Bakan Zeybekci ve diğer protokol üyeleri tarafından kamyona yüklendi.