AK Parti İl Başkanı Avni Örki kongreye katılanlara teşekkür ederek, “Denizli olarak adeta Ankara’ya çıkarma yaptık. Delegelerimiz ve AK Parti gönüllülerimizle tam kadro Ankara’daydık” dedi.

AK Parti 1. Olağanüstü kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yeni genel başkanını seçmek için Türkiye’nin dört bir tarafından binlerce AK Partili Ankara Arena Spor Salonuna akın etti. Kongreye Ankara dışından 40 bin kişi ve 900 gazeteci katıldı. AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi’ne tek aday olarak giden Ahmet Davutoğlu, yeni genel başkan seçildi. Ahmet Davutoğlu, bin 388 delegeden bin 382'sinin oyunu aldı. 6 oy geçersiz sayıldı.
Kongreye Denizli’den 15 otobüs ve 100’ü aşkın otomobille yüzlerce partili katıldı. 
Heyecan ile coşkunun hat safhada yaşandığını aktaran AK Parti İl Bakanı Avni Örki, “Yeni Türkiye’nin inşasında kendimizden eminiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz düsturunun AK Parti’de ne olduğunu tam anlamıyla yaşıyoruz
Denizli teşkilatının tam kadro kongrede hazır bulundu. Bir delegemiz yurt dışında olduğu için gelemedi. Onun dışında delegelerin tam kadro burada hazır bulunuyor olması Denizli’nin olağanüstü kongreye ciddi bir şekilde önem verdiğini göstermektedir. Ayrıca kongremize katılan ve güç veren bütün Denizlili delegelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Denizli olarak 15 otobüs ve 100’ü aşkın da otomobillerle Ankara’ya geldik. Adeta Ankara’ya bir çıkarma yaptık. Bu çıkarma geleceğe sahip çıkmanın Denizli’deki tezahürüydü. Genel merkez yetkilileri de Denizli’nin gümbür gümbür Ankara’ya gelmesinden dolayı bizlere teşekkür etti. Ben de tüm bu teşekkürleri Denizlili hemşehrilerime iletiyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Genel Başkanımız Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun hayırla vesile olmasını temenni ediyorum. Rabbim onları muvakkak eylesin” dedi.