İçişleri Bakanlığı Strateji Dairesi Başkanlığının koordine ettiği, Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında gezi ilk olarak Diyarbakır iline gerçekleştirildi.

Gezinin hedefi olarak Ülke tarihini ve kültürel mirasının tanıtılması, milli ve manevi değerlerimizin paylaşılması ve kardeşlik ve duygudaşlık bilincinin artırılması ve Kültürel değerlerimizin gelecek nesillerimize aktarılması ve çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlanıyor. Proje kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, belirlenen 21 ilde yaşayan çocukların, Ülkemizin diğer bölgelerinde belirlenmiş olan  İllerimizde en az üç gün süreyle misafir ediliyor. denildi.

Yine aynı Proje kapsamında  batı İllerinden 15 yaş altı şehit ve gazi yakını çocuklar ile yetim ve öksüz çocukların Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde belirlenen illerde misafir ediliyor. 2018 Ekim ayı itibari ile yaklaşık 48 bin çocuk, eşleştirilen 24 İl Valilikleri tarafından misafir edilecek.

Bu çerçevede; Denizli’den 91 öğrenci ve 8 görevli Diyarbakır Valiliği ev sahipliğinde 11-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Diyarbakır’da misafir edildi. ‘’Biz Anadoluyuz Projesi’’ kapsamında Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Denizli'den misafir olarak giden çocuklarımızla bir araya gelerek sohbet etti.

Denizli'den giden 91 öğrenci ve 8 görevli Diyarbakır Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen program çerçevesinde; İç Kale Müzesi, Hz. Süleyman Camii, 27 Sahabe Türbesi, Meryem Ana Kilisesi, Atatürk Evi, Hasan Paşa Hanı, Ulu Camii, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Sülüklü Han, Sur İçi gezisi ve Peygamber Kabirlerininin ziyaret edilmesi gibi çeşitli etkinliklere katılıp, muhtelif tarihi ve turistik yerleri görerek unutulmaz 4 gün geçirdiler. 

Denizli’den 91 Öğrenciye 4 Günlük Diyarbakır Gezisi Denizli’den 91 Öğrenciye 4 Günlük Diyarbakır Gezisi